Itt a nyár, már fürödnek a Balatonban

A nyári meleg már a fürdőzőket is kicsalogatta a négy fal közül. Hétfőn átlagosan 28 fokos hőmérsékletet mértek országszerte, így aki csak tehette, a strandokon töltötte az időt. Szerdán viszont ismét lehűlés jön, így érdemes még most kihasználni a jó időt.

Mik a biztonságos utazás szabályai? A válaszért kattintson ide!

Nyárias, napsütéses idővel indult a hét, így aki csak tehette, a szabadban töltötte idejét. A Balaton-parton sok napozót lehetett látni hétfőn, a bátrabbak pedig meg is mártóztak a tóban - számolt be róla a Tények. "Végre kimozdulhatunk otthonról. A négy fal kötött a panelba bizony eléggé be vagyunk szorulva, hideg is a panel még ott bent, úgyhogy az emberek vágynak már nagyon ki a szabadba" - mondta el egy nő a hírműsornak nyilatkozva.

nyár, strand, fürdőzés, Balaton, időjárás, nyárias idő
Aki csak tehette, a szabadban töltötte idejét. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A fővárosi strandok forgalma is megnőtt

Budapesten is többen döntöttek úgy, hogy kimennek a strandokra hétfő délután. Többen elmondták, hogy nagyon örülnek a jó időnek, valamint annak, hogy fél év után végre kinyithattak a strandok. "Munka után úgy döntöttünk, hogy egy kicsit lazulunk, mert eddig ugye nem lehetett sehova sem menni" - nyilatkozta egy férfi.

Egyes standok, fürdők azonban még csak készülnek a nyitásra, addig felújításokat végeznek. A riportban megjegyezték azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt minden zárt strandra és fürdőbe csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni.

Most érdemes élni a lehetőséggel

A nyárias idő egyébként még kedden is kitart, több helyen akár 30 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. Szerdán azoban ismét lehűlés jön, így érdemes még most kihasználni a jó idő adta lehetőségeket - természetesen csak az óvintézkedések betartása mellett.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +30, +36 °C
Minimum: +14, +20 °C

A többórás napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, legfelejebb délen lehet elvétve egy-egy zivatar. Mérsékelt szél mellett 31, 36 fokos maximumhőmérsékletekere számíthatunk. Vasárnap sem érkezik front, fokozódik a kánikula. A migrén mellett a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. A déli órákat javasolt árnyékos, hűvös heéyen tölteni. Az érzett hőmérséklet még a mért értkeknél is magasabb lesz. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)