Hogy eszik? Ez sok mindent elárul a személyiségéről

Tudta azt, hogy nem csak az árul el sokat egy emberről, hogy mit eszik, hanem az is, hogy hogyan eszik? Az alábbiakban Juliet A. Boghossian viselkedésügyi szakértő és szerző véleményét ismertetjük a különféle étkezési személyiségtípusokról. Figyeljen, hátha magára ismer!

Aki lassan eszik...

... az szeret minden pillanatot kiélvezni az életben. A munkahelyen nem siet, hogy minden időben elkészüljön, azt gondolja, hogy inkább jól, mint gyorsan végezzen egy feladattal. Az a látszat, hogy nincs belső órája, ami sok embert felidegesíthet környezetében, de ezzel ne foglalkozzon. Egy dologra viszont érdemes figyelni: ne hagyja, hogy az élet elmenjen ön mellett!

Aki gyorsan eszik...

...az határidő előtt be tud fejezni dolgokat, ezt pedig imádják a főnökei. Képes egyszerre több feladatot elvégezni, szereti a versenyhelyzeteket és az agya is több lépéssel az aktuális helyzet előtt jár. A párkapcsolatban gyakran helyezi mások igényeit a sajátja elé - ezt is sokan szeretik benne. Azzal viszont, hogy "végigrohan" egy evésen, arra utal, hogy nem fordít elég időt magára. Ezért a szakember azt tanácsolja, hogy jobb, ha lelassul egy kicsit és jobban kiélvezi az életet!

Evés és szex - közel állnak egymáshoz az agyban Az éhségérzetért és a szexuális késztetésért felelős agyi terület határozza meg azt is, hogy valaki melegszívű, érzelmes típusú ember-e. Kattintson a részletekért!

Aki rendszerező...

...és nem szereti, hogy az ételek egymáshoz érnek a tányéron, az szereti, ha minden jól rendezett körülötte és igyekszik elkerülni a problémás szituációkat. Ne hagyja, hogy a listagyártás és a rendezettség iránti igény stresszessé tegye. Ha kicsit rugalmasabb lesz, az csak ütőképesebbé teszi a már így is nagyon irigylésre méltó életstílust!

Sokat elárul rólunk az, ahogyan eszünk

Sokat elárul rólunk az, ahogyan eszünk

Aki kalandor...

...tehát szeret mindig másféle ételt kipróbálni, arra sosem lehet azt mondani, hogy unalmas lenne. Szeret kockázatokat vállalni és ez sokszor jól is működik. Munkahelyén nem fél teljesen új ötleteket felvetni, a kalandozó vére pedig garantálja, hogy több barátja van és szeret mozogni az életben. Csak arra figyeljen, hogy ne akarjon másokat is a saját képére formálni, ez sok emberhez egyáltalán nem illik.

Aki összekever mindent...

...a tányéron, az képes egyszerre sok dolgot kezelni. A főnökei imádják, hogy olyan sok feladatot bevállal. Nagy eséllyel barátságos emberek és szakít időt a számára fontos emberekre, egészséges kapcsolatai is vannak. Ez viszont azzal is jár, hogy néha túlvállalja magát és nem tudja, melyik feladatot fejezze be először. Igyekezzen rangsorolni!

Aki hangosan eszik...

...azt vélhetően nem érdekli, hogy mások mit mondanak róla. A saját szabályai szerint játszik és nem fél megmutatni a világnak magát. Őszintesége és nyitottsága viszont több embert zavarhat és lesznek olyan helyzetek, amikor okosabb, ha nem mond semmit. De ezeken kívül nem kell aggódni, akkor is játsszon a saját szabályai szerint, ha ez másokat idegesít!

Aki felvagdal mindent, mielőtt enni kezd...

...az szeret előre gondolkodni és mindig átgondolja az egymást követő lépéseket. A munkahelyen azon gondolkodik, hogy hogyan lehet előrébb haladni, párkapcsolatokban szintén - és már a randikat is szereti jó előre lefixálni. De vigyázzon, lehet, hogy a sok tervezéstől pont az aktuális pillanatokra nem tud figyelni és nem is tudja megélni azokat!

Aki válogatós...

...az szeret a komfortzónájában maradni, olyan dolgokat csinálni, amiket jól ismer, olyan emberekkel, akiket jól ismer. Ugyanakkor kíváncsi, nem fél feltenni kérdéseket és szereti tudni a dolgokat. És mindezzel természetesen semmi baj nincs - érdemes lehet azonban időről időre újabb dolgokat kipróbálni!

Forrás: Litthletings.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)