Ilyen a testünk, ha leszokunk a dohányzásról

Dohányzás során több ezer káros vegyi anyag kerül a szervezetünkbe, ami számos módon károsítja az egészségünket. Ha viszont letesszük a cigarettát, már egészen rövid idő alatt érzékeli testünk a pozitív hatásokat.

20 perccel az utolsó szál után

20 perccel az utolsó szál elszívása után vérnyomásunk és pulzusunk elkezd visszaállni a normál szintre, és tisztulni kezd a tüdőnk.

72 óra múlva

72 órával később már tapasztalhatjuk, hogy könnyebben lélegzünk, mivel a hörgőink jobban kinyílnak, így több oxigén jut a szervezetbe, és a tüdőkapacitás is növekedni kezd.

A dohányzás káros hatásairól folyamatosan egyre több hír jelenik meg, mégis rengetegen vannak, akik nehezen mondanak le erről a káros szokásról. Adunk néhány tippet, ami segíthet! Kattintson!

Hetekkel később

Egy héttel az utolsó szál elszívása után már jelentős esélyünk van arra, hogy nem fogunk visszaszokni - aki eddig kibírja, kilencszer nagyobb eséllyel teszi le végleg a cigarettát. Két héttel az utolsó szál után fizikai teljesítményünk is javulni kezd a fokozottabb oxigénellátásnak köszönhetően. Egy kutatás szerint eddigre akár 30 százalékkal is megnőhet a tüdőkapacitásunk.

Ez történik a testünkkel, ha leszokunk a dohányzásról
A légzésproblémák már egy hónappal a dohányzás abbahagyása után megszűnhetnek

Egy hónappal később

Egy hónappal az utolsó szál után fokozatos egészségügyi javulást kezdhetünk tapasztalni. Érezhetően több lesz az energiánk, javul a sportteljesítményünk, megszűnnek a légzésproblémáink , és a tüdőben olyan rostok kezdenek el visszanőni, amelyek segítenek megakadályozni a felesleges nyálkalerakódást és védik a szervet a bakteriális fertőzésektől.

Fél évvel később

Fél év dohányzásmentes élet után már csak ritkán fog eszünkbe jutni stresszhelyzetben, hogy szeretnénk rágyújtani.

Egy évvel később

Egy év után tüdőnk jóval egészségesebb lesz, szebb lesz a bőrünk, és teljesen megszűnik a cigaretta okozta köhécselés. És ami szintén nem elhanyagolható szempont: rengeteg pénzt megspórolunk.

Évekkel később

Három év után jelentősen lecsökken az esélye annak, hogy a dohányzás miatt szívrohamot kapjunk, öt év után pedig a tüdőrák kialakulásának esélye is a felére csökken.

Forrás: healthline.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: