Veszélyben a szíved, ha ezt tapasztalod

A szívbetegségek okozzák évről évre a legtöbb halálesetet, ezért kiemelten fontos tisztában lenni néhány tünettel, amik mögött ilyen rendellenesség állhat.

Dr. Ameet Bakhai, a londoni Spire Bushey Kórház kardiológusa szerint az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják a jeleket, pedig ha időben felismernék, hogy baj van, sok esetben elkerülhető lenne a tragédia. A szakember elárulta, hogy egy egészséges embernek minden nehézség nélkül fel kell tudnia szaladni két lépcsőfokon, fel kell tudnia gyorsan állni szédülés nélkül, és húsz másodpercig vissza kell tudnia tartani a lélegzetét – derül ki a Daily Mail cikkéből.

<span>Erre a tíz tünetre mindenképp figyelj oda</span>

  1. nehézség lehajoláskor
  2. légszomj
  3. erős szívdobogás
  4. szorító mellkasi fájdalom
  5. fájdalom a bal karban
  6. nehézség felálláskor
  7. egyéb mellkasi fájdalom
  8. duzzadt, dagadt lábak
  9. rendszertelen szívverés
  10. szédülés hirtelen felálláskor
szív, szívbeteg, szívinfarktus, vizsgálat, prevenció, megelőzés
Fontos a szív kivizsgálása, ha fellépnek a tünetek. Fotó: Getty Images

Dr. Bakhai szerint sokan azt gondolják, hogy az olyan tüneteket, mint a szédülés és a lábdagadás valami más okozza, így a szívproblémák korai jeleiként nem is kerülnek szóba. Hangsúlyozta, hogy a megerőltetéskor elnehezedő kar, a lépcsőn való felfelé haladáskor jelentkező légszomj, valamint a gyakori, extra vagy kihagyott szívdobbanások súlyos problémát jelezhetnek. Ha még egy könnyű testmozgástól is megizzadsz, minden ébredéskor fáradtnak érzed maga, vagy mellkasi fájdalommal járó hányinger kerülget, az szintén a szívet érintő betegségre utalhat. Az emberek fele gyakran tapasztal ilyen tüneteket, és legtöbben nem is gondolnák, hogy ezek mind a szív működésével hozhatók összefüggésbe. Érdemes azonban minden korosztályban odafigyelni a figyelmeztető jelekre, amíg túl késő nem lesz.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: