21 éves bajtársuktól búcsúznak a tűzoltók

Szűkszavú posztban tudatták a tűzoltók, hogy elhunyt a 21 éves Csire Zsuzsi, akinek utolsó kívánságai között volt, hogy önkéntes tűzoltó lehessen.

„Zsuzsi! Örülünk, hogy kísérőid lehettünk! Vigyázz ránk föntről!” – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-posztjában. A szűkszavú üzenet a nemrég elhunyt Csire Zsuzsiról szól, aki kétszer is új szívet kapott, ám egyiket sem fogadta be a teste, egy harmadik műtét pedig már szóba sem jöhetett.

A poszthoz már több mint 420 hozzászólás érkezett, többségükben részvétnyilvánítás. „Szegényebb lett a világ egy igazán csodás lélekkel” – írta az egyik kommentelő. „Szegény kicsi lány! Épp elkezdődött az élete. El se tudom képzelni, hogy mit élhet át a családja” – fogalmazott másikuk.

Csire Zsuzsi, önkéntes tűzoltó
Elhunyt a 21 éves Csire Zsuzsi, akinek utolsó kívánságai között volt, hogy önkéntes tűzoltó lehessen. Fotó: Hajdú-Bihar VMKI / Facebook

Gyógyíthatatlan szívizombetegséggel küzdött, veszített

A 21 éves, debreceni Csire Zsuzsinál még 10 éves korában alakult ki egy súlyos, gyógyíthatatlan szívizombetegség, egy vírusos eredetű fertőzés következtében. Így több mint egy évtizedet szinte kizárólag kórházakban töltött, és a legfontosabb pillanatait, például az ünnepeket, a születésnapokat vagy a saját szalagavatóját is ilyen intézményekben élte át – derült ki a tűzoltók egy korábbi, még januárban megosztott posztjából.

Amikor kiderült, hogy a második szívátültetés sem járt sikerrel, Zsuzsi bakancslistát készített a céljairól. Egyik terve az volt, hogy önkéntesként csatlakozik a helyi tűzoltósághoz. „Úgy gondolom, hogy az önkéntesség a mai világban egy nagyon fontos dolog, és nem lehet tényleg elégszer mondani, mert segítségre mindenütt szükség van… A világnak adni jó. Hogy másnak az örömét látjuk, az szerintem leírhatatlan dolog” – fogalmazott akkor a fiatal lány.

Videó: Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy

A lánnyal felvette a kapcsolatot Hegedűs Gábor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport elnöke, a debreceni tűzoltók pedig képzést tartottak neki, hogy egy éles bevetés során is helyt tudjon állni.

Nem láttok ma már nála bátrabb tűzoltót, nem láttok ma már nála elhivatottabb embert” – írták róla még januárban.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +27 °C
Minimum: +12 °C

Estefelé a nyugati tájakon megnövekszik a felhőzet és az északnyugati határ közelében kialakulhat zápor, zivatar. Addig kevés gomolyfelhő lesz felettünk, melyekből csapadék nem alakul ki. A Dunántúlon megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik a déli szél, de zivatarok körül viharos széllökések is lehetnek. Késő este általában 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. Ma még melegfronti, holnap már hidegfronti hatás várható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra