Méltó helyre kerültek a 2010-es Egészség-díjak

Idén már második alkalommal osztották ki az Egészség-díjat. A jelentős pénzjutalommal járó díjat olyan civil kezdeményezéseknek ítéltek oda, amelyek pozitív példát mutattak az egészséges életmód és a közösségi erő népszerűsítésében. Öt (mozgás, táplálkozás, alkohol, dohányzás és szakmai) kategóriában összesen hét kezdeményezést díjaztak, emellett egy program különdíjat is kapott - ez utóbbira az egyik közösségi internetes oldalon lehetett szavazni.

A zsűri tagjaiként Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat pr és kommunikációs igazgatója; Dr. Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai Kórház osztályvezető főorvosa; Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke; Dr. Rékassy Balázs, a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. közkapcsolati igazgatója; Dr. Vajer Péter, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Családorvosi Tanszékének oktató háziorvosa és Kürti "Kükü" Gábor, a Critical Mass egyik főszervezője választotta ki a 251 beérkezett pályázat közül az Egészség-díj célkitűzéseinek leginkább megfelelőket.

A Mozgás kategóriában a zsűri megosztott díjat hirdetett. A Sérültek virtuális sportfoglalkozásai elnevezésű program nyerte el a legnagyobb tetszést. A program célja, hogy valódi mozgást igénylő virtuális játékokkal segítsék a Pető Intézet lakóinak mozgásfejlesztését.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +14, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, záporok és zivatarok is kialakulhatnak szórványosan. Élénk, erős lökésekkel kísért északi szél mellett 25, 33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban. Vasárnap kezdetben még hidegfronti hatás várható, majd a front mögött is jelentkezhetnek görcsös panaszok, többek között hasi görcsök is. A fejfájás egész nap jellemző lehet, a szeles tájakon pedig erősebben jelentkezhetnek a tünetek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)