Megvan, mennyit emelnek a nyugdíjakon

Az emelt összeged novemberben kaphatják meg a nyugdíjasok.

A friss Magyar Közlönyben két fontos, a nyugdíjasokat érintő kormányrendelet is megjelent. Eszerint az elszálló infláció miatt szükséges, visszamenőleges hatályú kiegészítő nyugdíjemelés 4,5 százalék lesz, az idei nyugdíjprémium pedig 10 ezer forint – írja a Napi.hu.

10 ezer forint prémium jár

A döntés értelmében a 4,5 százalékos nyugdíjemelés november 1-jétől, január 1-jei visszamenőleges hatállyal lép érvénybe, vagyis a novemberre járó ellátásokat a jogosultaknak már az emelt összegben kell folyósítani. Ez érinti a 13. havi nyugdíjakat is.

nyugdíj, nyugdíjas
A pénz novemberben érkezik. Fotó: getty Images

A másik rendelet szerint pedig a nyugdíjprémium számításához használt szorzószám 0,5. A törvény szerint a prémium akkor jár, ha a gazdasági növekedés eléri a 3,5 százalékot. A szorzó a kormány által a növekedéshez képest megadott szám, vagyis 4 százalékos GDP-növekedéssel számol. Vagyis a prémium maximuma 20 ezerszer 0,5, azaz 10 ezer forint lesz. Ez az egyszeri juttatás szintén novemberben érkezik majd.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Béres Csepp 50 (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra