Jó hír a tb-törvényről

Erzsébetváros önkormányzata évente egyszer átvállalja legfeljebb négyhavi tartozását azoknak, akik anyagi helyzetük miatt nem tudják fizetni a társadalombiztosítást - jelentette be a hírt Facebook-oldalán Niedermüller Péter kerületi polgármester.

A politikus posztjában hangsúlyozta, ezzel segítik "azokat a rászorultakat, akiknek a TAJ-számát érvénytelenítették, hogy rendezhessék tartozásukat és ezzel újra jogosultak legyenek az ingyenes orvosi ellátásra". Hogy pontosan ki jogosult az önkormányzat támogatására, azt az érvényben lévő szociális rendelet szerint fogják meghatározni.

Éles vitákat generált a tb-törvény

Mint azt korábban megírtuk, az Országgyűlés december 11-én fogadta el a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szóló törvényt. Az új rendszer jelentősen csökkentheti az adminisztrációs terheket, és az egészségügy potyautasait is automatikusan kiszűri. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésének 3 havi elmaradása után az érintettek nem vehetik igénybe az államilag finanszírozott egészségügyi szolgáltatásokat.

A törvény éles vitákat generált az elfogadása előtti napokban, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) embertelennek, a szolidaritás sárba tiprásának nevezte, és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is megfogalmazta aggályait.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső