Ha jól választunk ásványvizet, meghosszabbíthatjuk az életünket

A hunza népcsoport, illetve az okinawai japánok akár 100 évig is elélnek, ráadásul egészségesen. Nem szenvednek a nyugati országokban gyakori betegségektől, mint a rák vagy a magas vérnyomás, a nők pedig nem ismerik a klimaxot. Életvezetésükben, méghozzá a vízivásban keresendő a titok nyitja.

Ivóvizük a hegyi gleccserek olvadékából kialakult patakokból származik, amely tele van olyan ásványi anyagokkal, amelyet a víz a hegyek közt megtett út során a kőzetekből old ki, így az szinte teljesen fehér színű. A "hegyek teje" nemcsak ivóvízként szolgál, hanem a növények táptalajába is belekerül, ezért a föld a civilizált társadalmak termőtalajával ellentétben tele van ásványi anyagokkal. Mivel a növények nem képesek maguktól ásványi anyagokat előállítani, az azt nélkülöző földben termett növény sem fog ásványi anyagokat tartalmazni. Ezzel szemben a Hunzán termett növények képesek felvenni az ásványi anyagot a földből. Ezen növények fogyasztásával, valamint az ivóvízből felvett ásványi anyagoknak köszönhetően a hunzák százszor annyi ásványi anyagot visznek be szervezetükbe, mint a nyugati társadalmak népei.

A hunzákhoz hasonlóan a japán Okinawa szigeten élők is a víznek köszönhetik egészséges, hosszú életüket. Kutatások igazolták, hogy a szigetet körbevevő korallzátony megszűri a vizet, valamint kalciummal és magnéziummal látja el, így az ottani felszín alatti vizek és ezzel együtt az ivóvíz is rendkívül gazdag ásványi anyagokban. Az okinawaiak azonban az elfogyasztott víz minősége mellett a mennyiségre is fokozottan ügyelnek; legalább 12 pohár vizet isznak meg naponta, így folyamatosan gondoskodnak szervezetük hidratálásáról.

A hosszú élet ezen kulcsa azonban számunkra sem elérhetetlen. Szerencsére nekünk, magyaroknak nem kell a Távol-Keletig mennünk magas ásványianyag-tartalmú vizekért, hiszen földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően Magyarország Európa egyik leggazdagabb ásványvízlelőhelye. Hazánkban számos olyan kiváló minőségű ásványvíz található, amely közel ugyanannyi kalciumot, magnéziumot és egyéb ásványi anyagot tartalmaz, mint a hunzai vagy az okinawai víz. Ha megfelelő körültekintéssel választunk, odafigyelünk a palackon feltüntetett ásványianyag-értékekre, és rendszeres fogyasztással biztosítjuk szervezetünk hidratáltságát, valamint ásványianyag-szükségletének fedezését, máris sokat tettünk egészségünk megőrzése érdekében.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: