A legtöbb baktérium ezeken a tárgyakon van

Sokan nem is sejtik, hogy mennyi kórokozó van olyan egyszerű hétköznapi tárgyakon, amelyeket mindennap rendszeresen megérintenek. Ha az alábbiakat elolvassuk, még jobban fogjuk érteni, miért van szükség napjában többször is alapos kézmosásra.

Mobiltelefon

Mindenhová magunkkal visszük, gyakran még a vécére, fürdőszobába is, emiatt egy átlagember mobilja körülbelül tízszer olyan piszkos, mint egy vécédeszka, és akár E.coli baktériumokat is hordozhat. A telefon felülete viszonylag meleg, ezért a kórokozók akár több órán át is életben maradnak rajta.

Távirányító

Nemcsak kezünkről, hanem a szőnyegről, a levegőből, a kanapé réseiből is rátelepednek a baktériumok. Érdemes időről időre áttörölni egy antibakteriális kendővel a távkapcsolót.

Dolgok, amelyeket dobjunk ki a lakásból - részletekért kattintson!

Számítógép-billentyűzet

Belehullhat az ételmorzsa, rámászhatnak a háziállatok, és persze a kezünkről is nagyon sok minden átkerül rá, így nem csoda, ha tele van baktériumokkal. Ugyanúgy, mint a távkapcsolót, a billentyűzetet is érdemes időről időre áttörölni, fertőtleníteni.

A billentyűzetet is érdemes időről időre áttörölni, fertőtleníteni.
A billentyűzetet is érdemes időről időre áttörölni, fertőtleníteni

Mosogatószivacs

A mosogató nedves, sokszor meleg környezete, illetve a szivacs porózus felülete ideális környezet a baktériumok szaporodásához. Gyakorlatilag az egyik legpiszkosabb dolog a házban, amelllyel az edényeinket, evőeszközeinket tisztítjuk. Cseréljük rendszeresen, és hetente egyszer a mikrohullámú sütőbe is betehetjük 30-60 másodpercre, magas fokozaton.

Háziállatok játékai

A háziállatok játékai földre kerülnek, megfordulnak az állatok szájában, és az ott található élősködők mind a kezünkre kerülnek, ha megfogjuk őket. A játékokat rendszeresen tisztítsuk meg forró vízzel: a textilből készülteket a mosógépbe is bedobhatjuk magas fokozaton.

Fogkefe

Különösen azoknak szokott tele lenni baktériumokkal a fogkeféjük, akiknek a vécé is a fürdőszobájukban van, hiszen a lehúzással a tartályban lévő víz rengeteg kórokozót porlaszt a levegőbe. A fogkefe nedves sörtéi pedig ideális környezetet biztosítanak a szaporodáshoz.

Forrás: webmd.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)