A beteg szerepe a gyógyulásban

Egy-egy kezelés során mindig a betegé kell, hogy legyen a vezető szerep. Ehhez persze szükséges, hogy a páciens minden szükséges információt megkapjon az állapotáról, hiszen csak így tud érdemi döntéseket meghozni.

Milyen jogok illetik meg a magyar betegeket? Részletek itt.

"A gerincbetegségek meggyógyítása alapvetően nem az orvos dolga. Az orvos, a gyógytornász, a masszőr vagy a fizikoterapeuta mind hozzátesz a beteg gyógyulásához, de a gyógyulási folyamatot magának a betegnek kell elvégeznie. Neki kell tornáznia, kezelésekre járnia, illetve adott esetben neki kell műtétnek alávetnie magát" - hangsúlyozta a téma kapcsán dr. Erbszt András ortopéd-gerincsebész.

A terápia során a betegnek kell vezető szerepet betöltenie, az orvos csak segíti őt
A terápia során a betegnek kell vezető szerepet betöltenie, az orvos csak segíti őt

Milyen lehetőségek nyílnak a betegek aktív részvételére saját terápiájukban az állami és a magánellátás területén? Mennyi időt kellene szánni legalább egy-egy egészségügyi panasz megvitatására? A szakember egyebek mellett ezekre a kérdésekre is részletesen kitér az alábbi videóban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: