Koronavírus: karantén vagy kötelező teszt vár ránk a szomszédban

Kötelező tesztelést vagy karantént vezethet be a külföldiek számára Szerbia a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Romániában közben tovább gyorsult a járvány, Ausztria pedig támogatásokat jelentett be a dolgozó nőknek.

Napról napra csökken a koronavírus -fertőzöttek száma Szerbiában. Keddről szerdára 235 új fertőzöttet regisztráltak, míg a múlt héten a négyszázat is elérte a napi új fertőzöttek száma. A járvány kezelésével megbízott válságstáb viszont arról tájékoztatott, hogy a bizonyos országokból érkező külföldiek számára hamarosan kötelezővé tennék a negatív koronavírusteszt felmutatását a határon, vagy a kéthetes hatósági karantént, hogy megakadályozza a vírus újbóli behurcolását. A testület egyelőre nem említette, hogy melyik országok állampolgárait érintené a korlátozás. A szerbek egyébként már csaknem 28500 igazolt esetről és 658 áldozatról számoltak be.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus szomszéd, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus korlátozások, koronavírus karantén, koronavírus-teszt
Hamarosan kötelezővé tennék a negatív koronavírusteszt felmutatását a határon.Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

100-nál is több új eset Ausztriában

Az elmúlt 24 órában 139 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában. Az új esetek több mint felét Bécsben regisztrálták. Ausztriában eddig 22439 igazolt megbetegedésről és 724 halálesetről tudnak. Jelenleg mintegy 1400 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 119-en szorulnak kórházi kezelésre.

Az osztrák nőügyi miniszter, Susanne Raab közben bejelentette, hogy a kormány enyhíteni fogja a koronavírus okozta válság miatt a családokra, elsősorban a nőkre háruló terheket. A nők számára az otthoni munkavégzés, illetve az iskolabezárások jelentettek nehézséget. Éppen ezért a női vállalkozók támogatást igényelhetnek, a női munkavállalók áttérhetnek a részmunkaidős foglalkozásra, az alacsony jövedelemmel rendelkező nők pedig adókedvezményben részesülnek - ismertette a miniszter. Emellett ígéretet tett arra is, hogy ősszel várhatóan nem lesz újra átfogó iskolabezárás - az iskolai oktatás szüneteltetésére csak helyi szinten és a lehető legrövidebb időre kerülhet sor.

Gyorsul a járvány Romániában

Koronavírus: nem mindenkinek ajánlják az orosz vakcinát - olvassa el a részleteket!

Romániában újabb 1415 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak az utóbbi napon, ezzel szerdán meghaladta a 65 ezret a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma. Az előző napinál 200-zal magasabb esetszám újabb negatív csúcsnak számít, és csaknem 20 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát. Ez - az utóbbi napok stagnálása után - ismét a járvány terjedésének gyorsulását jelzi. Az utóbbi 24 órában emellett újabb 43 koronavírusos beteg vesztette életét, így meghaladta a 2800-at a járvány romániai áldozatainak száma.

Jelenleg több mint 31 ezer aktív esetről tud a román közegészségügyi hatóság, közülük 7381 fertőzöttet kezelnek kórházban. A súlyos esetek száma továbbra is minden korábbinál több: 485 koronavírusos beteg szorul intenzív terápiára, mintegy 150 páciens van lélegeztetőgépen. Ráadásul a múlt heti adatokhoz képest a fertőzésgyanús emberek száma is jelentősen nőtt és megközelítette a 40 ezret.

Jobban terjesztik a koronavírust a nagy hangú emberek - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: