Koronavírus: a briteknél már több a halott, mint az olaszoknál

Az új típusú koronavírus már több mint 3,66 millió embert fertőzött meg és 257 ezer életet követelt világszerte. A legtöbb áldozatot Amerikában regisztrálták, az európai országok között pedig eddig Olaszország "vezetett". Mára azonban már több brit halt meg a járvány miatt, mint olasz.

Bár a koronavírus-járványhoz köthető halálesetek napi száma hetek óta csökken Nagy-Britanniában, az ország kedden mégis átlépett egy határt: a brit halottak száma meghaladta az olasz elhunytakét.

Ilyen a helyzet a briteknél

A britek az elmúlt 24 órában csaknem 700 új halottat jelentettek, így a koronavírus-járvány nagy-britanniai áldozatainak száma meghaladta a 29 ezret. Az ország szerda reggelig 29501 elhunytról, valamint 196 ezer fertőzöttről számolt be. Ezzel szemben Olaszország csaknem 17 ezerrel több, vagyis 213 ezer megbetegedést, és valamennyivel kevesebb, összesen 29315 halálesetet regisztrált eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus Európa, koronavírus Olaszország, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Nagy-Britannia
Koronavírusos beteget látnak el a Cambridge-i kórházban. Fotó: Getty Images

Fontos azonban megemlíteni, az egyes országok halálozási statisztikáit nagyon nehéz - sok esetben pedig egyenesen lehetetlen - összehasonlítani, mivel eltérnek a mérési módszerek és nem egyforma az adatgyűjtés hatékonysága sem. De jelentős különbség az is, hogy Nagy-Britannia lakossága 10 százalékkal nagyobb, mint Olaszországé, és London - a legnagyobb brit város, és egyben a koronavírus-járvány nagy-britanniai góca - háromszor akkora, mint Róma - hívta fel a figyelmet Robert Cuffe, a BBC News brit közszolgálati hírtelevízió statisztikai elemzőszolgálatának vezetője.

Újra 200 felett az olasz áldozatok napi száma

Sokkal több európai fertőzött lehet, mint gondoljuk - részletek itt!

Olaszországban az elmúlt napon 236-an hunytak el a koronavírus-fertőzés következtében, közülük 95-en az olasz gócpontnak számító Lombardiában. Hat tartományban - Umbria, Szardínia, Valle d'Aosta, Calabria, Basilicata és Molise területén - azonban egyetlen beteg sem vesztette életét az utóbbi huszonnégy óra alatt. Olaszországban jelenleg több mint 98 ezer aktív fertőzöttről tudnak, a gyógyultak száma pedig átlépte a 85 ezret.

A francia egészségügyi minisztérium kedd esti összesítése szerint a koronavírus-járvány francia áldozatainak száma már a második egymást követő napon volt 300 felett. Közben a francia újságírói szervezetek és szerkesztőségek tiltakozása miatt a francia kormány bejelentette, hogy megszünteti a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhírek leleplezésére elindított internetes oldalát. Törökországban pedig kedden 59 új halálesetet jelentettek, amely március 31-e óta a legalacsonyabb napi érték.

Egyébként a koronavírus-járvány által legnagyobb mértékben sújtott 10 ország közül 7 Európában található. A 7 legtöbb koronavírus-fertőzöttet számláló európai országban szerda reggelig összesen több mint 1,25 millió esetet és csaknem 122 ezer áldozatot regisztráltak.

Jövő héten újranyithatnak az iskolák Észtországban - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció