Koronavírus: 104 nap után nyitottak ki egy korábbi gócpontot

Ismét fogad betegeket a lombardiai Codogno kórházának sürgősségi osztálya, amelyet február 20-án éjszaka zártak le az első olaszországi koronavírus-fertőzött azonosítását követően.

Koronavírus: új gócpontja van a járványnak - kattintson a részletekért!

A gócpontként ismertté vált Codognóban 104 nap után újranyitották a helyi kórház sürgősségi osztályát, ahol a koronavírus-fertőzés úgynevezett első számú olaszországi betegét azonosították. A 38 éves Mattia nevű férfit egy hónap után engedtek ki a kórházból. A sürgősségi osztály közlése szerint csütörtökön 7 ember szorult ellátásra, de egyikük tesztje sem bizonyult pozitívnak. A kórház összes betegfogadó bejáratát testhőmérséklet-mérőkkel szerelték fel.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus gócpont, koronavírus kórház,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus gócpont, koronavírus kórház,

A másik gócponton már januárban volt beteg

A koronavírus-járvány másik olaszországi gócpontja a venetói Vo'Euganeóban volt. A teljes lakosságon azóta elvégzett tesztelés azt mutatja, hogy a vírus már január első heteiben jelen volt a 3500 lakosú városban. A vizsgálatok a lakosok 5 százalékának mintájában mutattak ki antitesteket, vagyis a vírus ellen termelődött ellenanyagot.

Az egészségügyi hatóságok adatai szerint az utóbbi több mint három hónapban 1,5 milliárd eurót juttattak a kórházaknak a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez szükséges kiadások fedezésére. Ennek egyharmadát a Lombardia kórházai kapták.

Helytelenül használják a maszkokat

Az olaszok többsége által használt sebészi maszk egyszeri használatra ajánlott - figyelmeztetett Silvio Brusaferro, a közegészségügyi hivatal (Iss) elnöke. Hozzátette, hogy az utóbbi időben túlzott mennyiségben használt fertőtlenítőszerek súlyos környezeti károkat okozhatnak.

A polgári védelem adatai szerint az utóbbi egy napon 88 halottat regisztráltak Olaszországban. A halottakat is számolva 177 új fertőzöttet szűrtek, közülük 89-et Lombardiában, ahol 29-en veszítették életüket. Nyolc tartományban azonban egy fertőzöttet sem találtak az utóbbi 24 órában. Az aktív koronavírus-fertőzöttek száma 38429-re csökkent Olaszországban, a gyógyultaké túllépte a 161 ezret. A halottakat és gyógyultakat is számolva eddig több mint 234 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak. Jelenleg több mint 5 ezer beteget kezelnek kórházban, közülük 338-an vannak intenzív osztályon. Február 20-a óta több mint 4 millió vírustesztet végeztek az országban.

Koronavírus-gyanús dolgozó miatt zár be ideiglenes a gödi strand - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció