„Anya, nem kapok levegőt, összenőtt a torkom”

Újabb köszönőlevelet kapott az Országos Mentőszolgálat egy édesanyától. A hálás sorokat közösségi oldalukon is közzétették.

10 éves fiam 5 éves koráig asztmás volt, kisebb megfázásokon kívül az elmúlt közel 5 évben más problémája nem volt, egészen április 27-én hajnali fél 1-ig, amikor is felugrott, felakadtak a szemei és csak annyit tudott hörögni, hogy »anya, nem kapok levegőt, összenőtt a torkom, segíts!!!!«” – kezdte levelét egy édesanya, aki a mentők segítségét kérte gyermekéhez. Mint írta, próbálta megnyugtatni kisfiát, illetve igyekezett leplezni saját kétségbeesését, végül azonban a mentésirányító kedves hozzáállása segített mindkettőjüknek lehiggadni.

mentésirányító
A mentésirányító kedves hozzáállása segített abban, hogy az anya és a kisfiú is megnyugodjon. Fotó (illusztráció): Országos Mentőszolgálat / Facebook

„Nyugodj meg, kisember, mindjárt odaér a segítség!”

A beszámoló szerint a mentésirányító azt kérte az édesanyától, hogy hangosítsa ki a telefont, hogy beszélhessen a beteggel. „Végtelen nyugalommal, kedves hangon egészen addig szóval tartotta a fiamat, amíg a mentő megérkezett” – fogalmazott a nő. Saját bevallása szerint a mentésirányító egyik megnyugtató mondata egy életre belevésődött az emlékezetébe: 

Nyugodj meg, kisember, mindjárt odaér a segítség!”

„Ki tudott zökkenteni minket a pánikból”

A mentésirányító folyamatosan tájékoztatta a beteget és édesanyját arról, hogy éppen merre jár a mentőegység, amelyet riasztott. „A nyugodtsága, higgadtsága, kedves hangja volt az, ami nem csak a kisfiamat, hanem engem is ki tudott zökkenteni abból a pánikból, amiben voltunk. Fiam kapkodva és ugatva ugyan, de tudta venni a levegőt és ahogy utólag ő mondta: »anya, nagyon figyeltem a bácsi hangját és ettől jobb lett a lélegzésem«. Ezúton szeretném megköszönni Önökön keresztül a fiatalember áldozatos és lelkiismeretes munkáját” – áll a köszönőlevélben.

Az asztma tüneteiről és kezeléséről itt olvashatsz bővebben.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22 °C
Minimum: +12 °C

A felhős tájakon is fokozatosan szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Gomolyfelhők képződnek, amelyek nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, így délután már egyre inkább ott lehetnek további záporok, zivatarok, amelyek este nagyrészt lecsengenek. Az északnyugati, nyugati szél - elsősorban a Dunántúlon és északkeleten - több helyen megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, de a legtovább felhős nyugati tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra