Videó: horrorfilmbe illő éttermet zárt be a Nébih

Súlyos hiányosságokat tártak fel egy budapesti vendéglátóhely ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei.

A II. kerületi étterem hatósági ellenőrzése során számos kirívó higiéniai problémára bukkantak az ellenőrök. Mint az a Nébih csütörtöki közleményében olvasható, a konyhában uralkodó állapotok a takarítás általános hiányára utaltak. A padlón vastagon lerakódott a szennyeződés, a kifröccsenő sütőolajat kartonpapírral itatták csak fel. A mennyezet és a falak porosak, elszíneződöttek voltak, helyenként repedezettek, pókhálósak is. Hiányzott a padlóösszefolyó fedele, ezért nyitottan állt. A szintén olajjal szennyezett konyhai ablakot pedig, bár nem volt rajta rovarháló, folyamatosan nyitva tartották. Az étterem több helyiségében a világítótestek törés elleni védelméről sem gondoskodtak.

Megdöbbentő hiányosságokat találtak az ellenőrök a vendéglátóhely zöldség- és gyümölcs-előkészítő helyiségében is. Nem volt megfelelő munkaasztal benne, valamint a kétmedencés mosogató esetében sem hideg-meleg folyóvíz nem állt rendelkezésre, sem a szennyvízhálózatra nem kötötték rá. Mi több, rendeltetésszerű használat helyett a mosogatóban szeletelt kenyeret, fűszerpaprikát, feketeborsot és csomagolt száraz állateledelt (!) tároltak, míg a kézmosóban a személyzeti ruhákat. A zöldséget és gyümölcsöt így nem is az erre a célra szolgáló helyiségben, hanem a gazdasági bejárat előtti közlekedőben tisztították.

A Nébih a felsorolt problémákon túl a dokumentációval sem talált mindent rendben. A létesítményre vonatkozó, kötelező HACCP dokumentációval nem rendelkezett a vállalkozás. Mindezek okán a hatóság azonnal felfüggesztette az étterem tevékenységét, továbbá mintegy 50 kilogramm nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idejű élelmiszert is kivont a forgalomból. „Az egység az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítását, továbbá a hatóság kedvező eredményű helyszíni ellenőrzését követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van” – olvasható a közleményben.

Borítókép: Nébih

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +10 °C

A reggeli, délelőtti derült időt követően napközben az ország nyugati felén, kétharmadán megnövekszik a felhőzet. Kora délutánig nem lesz csapadék, majd a Dunántúl északnyugati, északi részein elszórtan várhatóak záporok, zivatarok. A Dunántúlon megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik a déli szél, de zivatarok körül viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Ma átmenetileg frontmentes idő várható, holnap azonban újabb front érkezik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra