Győrfi Pál: Az ügyeleti rendszer finomhangolása zajlik

Győrfi Pál egy lakossági fórumon mondta el, hogy az új ügyeleti rendszer bevezetését követő első hétvégén több problémát is tapasztaltak Pest megyében.

Dunaharasztiban egy lakossági fórumon az ügyeleti rendszer első hetének tapasztalatait beszélték meg. A Dunaharaszti Online beszámolója szerint Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az eseményen elmondta, hogy egy éve zajlik az ügyeleti rendszer átalakítása az országban, és úgy látja, mindenhol félelem övezte ezt, de mára az érintett megyékben élők szerint is jól működik.

Győrfi Pál
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője Győrben 2024. február 5-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Pest megyében február elsején vezették be az új rendszert, a szóvivő szerint pedig az első hétvége tapasztalatai mutatnak problémákat. A megyében 935 beteget láttak el az orvosok, köztük 361 gyereket. 19 esetben volt elég a telefonos segítségnyújtás, 800 beteg ügyeleti pontokat keresett fel, 105 beteget pedig otthonukban láttak el.

Reagált arra a dunaharaszti esetre is, amikor egy helyi nő állítása szerint a 1830 hívása után 27 perc 26 másodpercig hallgatta az automata üzenetet, majd a vonal megszakadt. Győrfi Pál szerint kiértékelik a tapasztalatokat, és úgy alakítják a rendszert, hogy ilyen ne fordulhasson elő, nincs kőbe vésve semmi, a finomhangolás most is tart. A vonalak terhelése ingadozó, volt, hogy 30-an várakoztak, illetve többen csak tesztelni akarták a rendszert, ezzel feltartva az ügyeletet.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28 °C
Minimum: +10 °C

A reggeli, délelőtti derült időt követően napközben az ország nyugati felén, kétharmadán megnövekszik a felhőzet. Kora délutánig nem lesz csapadék, majd a Dunántúl északnyugati, északi részein elszórtan várhatóak záporok, zivatarok. A Dunántúlon megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik a déli szél, de zivatarok körül viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Ma átmenetileg frontmentes idő várható, holnap azonban újabb front érkezik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra