Kérdés: Az utóbbi időben mindenhol viszket a bőröm, leginkább a hátamon és a lábaimon. Mivel azonban semmilyen látható tünetet nem talált a bőrömön, góckutatásra küldött, többek között a gégészetre is. Ott azt mondták, ...

Teljes biztonsággal nehéz kijelenteni, hogy a mandula okozza-e a panaszait, azonban, ha azok nem múlnak, érdemes a mandulákat eltávolítani. Egy gócos mandula okozhat foltos hajhullást, szívbillentyű, vesemedence gyulladást is.

Gócos mandula

Az utóbbi időben mindenhol viszket a bőröm, leginkább a hátamon és a lábaimon. Mivel azonban semmilyen látható tünetet nem talált a bőrömön, góckutatásra küldött, többek között a gégészetre is. Ott azt mondták, hogy a mandulám heges, olyan, mintha idült gyulladásban lenne (ezzel kapcsolatos tüneteim nincsenek) és kétes, hogy megtartotta-e a funkcióját, ez is okozhatja a viszketést. Ebben az esetben legjobb lenne kivenni. Pontosan hogyan okozhat a mandula viszketést? Mennyire valószínű ez? Ha mégsem veszik ki, a későbbiekben milyen gondokat okozhat a benthagyott mandula?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza gócos mandula témában:

Teljes biztonsággal nehéz kijelenteni, hogy a mandula okozza-e a panaszait, azonban, ha azok nem múlnak, érdemes a mandulákat eltávolítani. Egy gócos mandula okozhat foltos hajhullást, szívbillentyű, vesemedence gyulladást is.

)
mRNS vakcinák (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső