Áll a bál az orvosi kamaránál

HáziPatika

Az orvosi kamara tagdíjemelési terve "kiverte a biztosítékot" az alapellátó fogorvosoknál is.

Forrnak az indulatok

Ahogy arról korábban a Házipatika.com beszámolt, jövőre majdnem duplájára nőhet az orvosok kötelező kamarai tagdíja. Mint ismeretes, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a jelenlegi 27 600-ról 48 ezer forintra akarja emelni januártól a doktorok éves tagdíját. 

Áll a bál a Magyar Orvosi Kamara döntése miatt
Áll a bál a Magyar Orvosi Kamara döntése miatt

Nyílt levél az alapellátó fogorvosok nevében

Önálló szakmai kamarát szeretnének az alapellátó fogorvosok - tudta meg a Népszava. Társaik nevében Kárász Anikó és Karászi Zsolt András nyílt levelet írt Éger Istvánnak, a Magyar Orvosi Kamara elnökének. Ebben azt sérelmezték, hogy a kamara elhanyagolta az érdekeik védelmét, ezért semmiképpen nem indokolt, hogy az érdekvédelemre hivatkozva az állítólagos többletjövedelem egy részének visszacsorgatását várja tőlük.

"Ma egy, a közfinanszírozásban több évtizede dolgozó fogszakorvos és szakdolgozó bruttó fizetése a szakdolgozói minimálbérnek megfelelő összeg. Ezt mi nem eredménynek, sokkal inkább kudarcnak neveznénk. Ha szeretne részt venni benne, tekintse a saját, személyes kudarcának. Érthetetlen, hogy miként jutottunk ide, az alapellátás többi részét érintő évi 130.000 forintos emelésekből miért maradtak ki rendre a fogászatok?!

A fogorvosok még idén kapnak egyszeri 3 millió forintot

A lap tájékoztatása szerint Éger István szinte postafordultával válaszolt. Megismételte, szerinte abban, hogy a fogorvosok még idén kapnak egyszeri 3 millió forintot, szerény része volt a demonstrációjuknak. Hozzátette: "Ez akkor is így van, ha a megszámlálhatatlan mennyiségű háttértárgyalás és alkudozás minden részlete nem hozható nyilvánosságra" - írják cikkükben, mely teljes terjedelmében itt érhető el.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaArcfiatalítás

40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaA kollagén és a hyaluronsav természetesen is jelen van a szervezetünkben, ám az idő múlásával egyenes arányosan csökken a mennyisége. És mindez látható is lesz előbb vagy utóbb: megereszkedik, vízhiányossá és ráncossá válik a bőr.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső