Áll a bál az orvosi kamaránál

HáziPatika

Az orvosi kamara tagdíjemelési terve "kiverte a biztosítékot" az alapellátó fogorvosoknál is.

Forrnak az indulatok

Ahogy arról korábban a Házipatika.com beszámolt, jövőre majdnem duplájára nőhet az orvosok kötelező kamarai tagdíja. Mint ismeretes, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a jelenlegi 27 600-ról 48 ezer forintra akarja emelni januártól a doktorok éves tagdíját. 

Áll a bál a Magyar Orvosi Kamara döntése miatt
Áll a bál a Magyar Orvosi Kamara döntése miatt

Nyílt levél az alapellátó fogorvosok nevében

Önálló szakmai kamarát szeretnének az alapellátó fogorvosok - tudta meg a Népszava. Társaik nevében Kárász Anikó és Karászi Zsolt András nyílt levelet írt Éger Istvánnak, a Magyar Orvosi Kamara elnökének. Ebben azt sérelmezték, hogy a kamara elhanyagolta az érdekeik védelmét, ezért semmiképpen nem indokolt, hogy az érdekvédelemre hivatkozva az állítólagos többletjövedelem egy részének visszacsorgatását várja tőlük.

"Ma egy, a közfinanszírozásban több évtizede dolgozó fogszakorvos és szakdolgozó bruttó fizetése a szakdolgozói minimálbérnek megfelelő összeg. Ezt mi nem eredménynek, sokkal inkább kudarcnak neveznénk. Ha szeretne részt venni benne, tekintse a saját, személyes kudarcának. Érthetetlen, hogy miként jutottunk ide, az alapellátás többi részét érintő évi 130.000 forintos emelésekből miért maradtak ki rendre a fogászatok?!

A fogorvosok még idén kapnak egyszeri 3 millió forintot

A lap tájékoztatása szerint Éger István szinte postafordultával válaszolt. Megismételte, szerinte abban, hogy a fogorvosok még idén kapnak egyszeri 3 millió forintot, szerény része volt a demonstrációjuknak. Hozzátette: "Ez akkor is így van, ha a megszámlálhatatlan mennyiségű háttértárgyalás és alkudozás minden részlete nem hozható nyilvánosságra" - írják cikkükben, mely teljes terjedelmében itt érhető el.


Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső