Tovább emelik az egészségügyi béreket

"Az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak" - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalára feltöltött videójában. Mint mondta, a megbecsülés jeleként tovább folytatódik a béremelés az ágazatban.

Ahogy már korábban is megírtuk, januárban és novemberben is emelkednek az ápolói alapbérek, valamint az ügyeleti és túlmunkáért kapott díjak is.

egészségügy, egészségügyi dolgozók, egészségügyi bérfejlesztés, béremelés,
egészségügy, egészségügyi dolgozók, egészségügyi bérfejlesztés, béremelés,

További emelések jönnek

"1 milliós fizetés kell az orvosoknak" - kattintson a részletekért!

Az átfogó ápolói béremelési program még 2016-ban kezdődött. A folyamatos emeléseknek köszönhetően 2022 januárjáig egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a béremelés előtti fizetésének. A mostani 14 százalékos béremelés után még egy 20 százalékos béremelésre számíthatnak a szakdolgozók ebben az évben, 2022 januárjától pedig egy 30 százalékos alapbéremelés jön.

Emellett a lakhatási körülmények is javulnak: csaknem 60 milliárd forintból épülnek vagy újulnak meg nővérszállók. Továbbá több száz milliárd forint jutott az egészségügyi intézmények épületeinek fejlesztésére és eszközbeszerzésre.

A fentieken kívül épp kidolgozás alatt van egy intézkedéscsomag is, amelynek révén megújítanak majd minden olyan kórházi várót, kórtermet, mosdót és kapcsolódó szociális helyiséget, amelyekben az elmúlt három évben nem történt ilyen fejlesztés.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső