Nyomoznak Székely betegének halála miatt

HáziPatika

A Fővárosi Főügyészség nyomozást rendelt el egy magánszemély feljelentése után a szívműtétre váró beteg halála ügyében.

A közlemény szerint ugyanakkor a sajtóhírekkel ellentétben (miszerint az orvos elbocsátása vezetett a beteg halálához) a nyomozást az ügyben azért kellett elrendelni, mert a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem zárható ki, hogy az elbocsátott orvos szakmai szabályszegése vezetett a beteg halálához - írja az index.

Nyomozást rendeltek el a szívműtétre váró beteg halála ügyében
Nyomozást rendeltek el a szívműtétre váró beteg halála ügyében

Ahogy a HáziPatika.com is megírta korábban, a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege meghalt. Úgy tudni, az 55 éves férfinak egy speciális, egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok szeptemberre megérkeztek, már zajlott Székely elbocsátása. Az orvost azért bocsájtották el, mert egy nőnek a szívbillentyű-műtétje után egy mellimplantátumot is beültettek privát ellátás keretében.

Megszólalt a kirúgott szívsebész - részletekért kattintson!

Az ügyben azonnali belső vizsgálatot rendelt el a kardiológiai intézet főigazgatója, mely megállapította, hogy a kirúgott szívsebész a hibás az 55 éves férfi haláláért, mert 11 centis értágulattal azonnal olyan intézménybe kellett volna küldenie a beteget, ahol el tudják látni. A vizsgálat eredménye szerint a kardiológiai intézet nem tehető felelőssé a férfi haláláért.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső