Még több szülésznő hagyta el az országot

Úgy tűnik, a béremelések ígérete sem lassította le az orvosok kivándorlását: az év első felében több ápoló és szülésznő hagyta el az országot, mint korábban.

Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét még a nemrég ígért béremelés sem, sőt: az év első felében még az addiginál is több ápoló és szülésznő hagyta el az országot - írja a Blikk cikkére hivatkozva az Index. Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) legfrissebb adatai szerint a 40 év alatti ápolók és orvosok között a legnagyobb az elvándorlók aránya, ők az itthoni bérük hatszorosát is megkapják külföldön. A legnépszerűbb célállomások az egészségügyi szakemberek körében az Egyesült Királyság, Németország, Svédország, Ausztria és Írország.
A kormány júniusban tett ígéretet az egészségügyben dolgozók béremelésére. 2016. szeptember 1-jétől a teljes munkaidőben foglalkoztatott szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek bruttó 107 ezer forint alapbéremelést kapnak, majd 2017. november 1-jétől a szakvizsgával nem rendelkező orvosok (rezidensek) és kórházi gyógyszerészek bruttó 50 ezer forintos béremelésre, a szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek pedig bruttó 100 ezer forintos alapbér-emelésre számíthatnak.

A magyar egészségügy katasztrofális állapotán már apró toldozgatásokkal, átszervezésekkel nem lehet javítani. Ennek beismerését jelentheti, hogy a kormány béremelési programot hirdetett meg az ágazatban, melynek részleteiről az alábbi cikkünkben olvashatnak!

Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét az ígért béremelés

Nem lassította az orvosok külföldre vándorlásának ütemét az ígért béremelés

A tárgyalásokon résztvevő felek megegyeztek abban is, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatott egészségügyi szakdolgozók számára 2016. szeptember 1-jétől új egészségügyi szakdolgozói bértábla lép életbe, amely átlagosan bruttó 26,5 százalékos növekedést tartalmaz, ezt követően pedig évről évre fokozatosan nő a bérük. A program két év alatt 100 milliárd forintba kerül.
Forrás: Index
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső