Halálos veszély a hazai kórházakban

Kiégett, megalázott dolgozók nézik tehetetlenül a kórházakban, ahogy a vakszerencse a betegek közül válogat - írja nyílt levelében a Facebookon az "1001 orvos hálapénz nélkül" csoport. A kórházi fertőzésekkel kapcsolatos elkeserítő helyzetet tárgyalják.

A olyan kórokozóktól , amelyeket már az intézménybe kerülésük után szedtek össze.

A az adatokat évek óta titkolják és nem átlátható formában bocsátják a szakma és a nyilvánosság elé.

A kórházi ellátásra szorulók több mint fele baj esetén olyan helyre kerül, ahol az ellátásához nincsenek meg a feltételek - írja az ÁNTSZ belső vizsgálata. Magyarországon nincs olyan kórház, amely megfelelne a gyógyítás minimális szakmai feltételeinek. Kattintson! Azt a betegek és a látogatók is érzékelik, hogy a magyar kórházakban biztosan nincs minden rendben, de a levél szerint egészen durva a helyzet.

Vannak kórházak, ahol még a sterilizáló is leállt, a WC-t nem lehet lehúzni, a beteget nem lehet elkülöníteni, nem jut tiszta pelenka, nincs fertőtlenítőszer, a vezetők visszamondják a takarítást, mert nincs rá forrás – írják a problémákkal nap mint nap szembesülő orvosok. Előfordul, hogy egy kéztörés ellátása után belehal a beteg a kórházi baktérium okozta bélgyulladásba, vagy lélegeztetőgépen végzi egy gyermek, mert a mandulaműtét során kórházi, terápiarezisztens kórokozók támadják meg. A háttérben dolgozó mikrobiológusok jelzik, hogy ellehetetlenülnek a laborok, az ÁNTSZ hálózata meggyengült, nincs elég szakember. Ma az is megtörténhet, hogy az orvos pénzügyi okokból nem küldhet mintáét a laborba, így a fertőzésre nem is derül fény – írják.

Borzalmas állapotok uralkodnak a magyar kórházakban (Forrás: 24.hu)

Kiégett, megalázott dolgozók nézik tehetetlenül a kórházakban, ahogy a vakszerencse a betegek közül válogat – írják – de ezt nem nézik tovább, nem asszisztálnak a döntéshozók tehetetlenségéhez.

A borzalmas körülményeket megelégelő orvosok a nyílt levélben felkérték az Egészségügyi Szakmai Kollégiumot és a Magyar Orvosi Kamarát, hogy hívjanak össze egy rendkívüli gyűlést, ahol meghatározzák a rendszerből hiányzó eszközöket és minimális feltételeket.

A stratégiai program felállításáig egy öt pontos felhívást intéztek a kormányhoz:

  1. Bocsásson azonnali, rendkívüli segítséget (pénzügyi forrást fertőtlenítő szerekre, gyógyszerekre és egészségügyi szakszemélyzetet) a kórházi osztályok bakteriális fertőzésének megállításához!
  2. Osztályokra lebontva készüljön nyilvános értékelés a WHO szempontjai szerint. Ez alapján készüljön azonnali higiénés cselekvési terv.
  3. A Kormány biztosítsa az ÁNTSZ függetlenségét, ne tagolja a minisztériumi bürokrácia alá!
  4. Hozzák teljes nyilvánosságra a fertőzéssel kapcsolatos adatokat. A szakmai szervezetek részletes, teljes körű tájékoztatása mellett a nem szakértő társadalmat is érthetően informálják!
  5. Teljes transzparenciát! Az ÁNTSZ tegyen eleget törvényben meghatározott kötelezettségének és hozza nyilvánosságra, hogy mely egészségügyi intézmények teljesítik az érvényben lévő minimumfeltételeket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: