Fontos döntés vár a Honvéd dolgozóira

HáziPatika

Öt napon belül kell dönteniük az intézmény dolgozóinak: vállalják a honvédségi státuszt, vagy elveszítik a munkájukat.

A Honvédkórház hét fővárosi és öt vidéki telephelyén több ezer civil alkalmazottnak, köztük orvosoknak, ápolóknak és más szakdolgozóknak a következő öt napban kell dönteniük arról: vállalják a honvédelmi alkalmazotti státuszt, vagy otthagyják a kórházat - írja a nepszava.hu. A lap egyébként úgy tudja, jelen állás szerint elmaradhat a tömeges felmondás.

Az egészségügyben mindennaposak a túlórák - korábbi cikkünkért kattintson!

Karácsony előtt a törvénykezési hajrában a túlóratörvénnyel egy időben fogadták el azt a jogszabályt is, amely január elsejétől automatikusan a honvédelmi alkalmazotti státuszba terelte a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalóit.

Öt napon belül kell dönteniük a dolgozóknak
Öt napon belül kell dönteniük a dolgozóknak

A lap azt írja, hogy a legharcosabb hat "szószóló" orvost a honvédelmi miniszter a múlt hét végén a kórház parancsnokával együtt magához rendelte, a megbeszélésről azonban az orvosok már harci kedvüket vesztve jöttek vissza. A nepszava.hu információi szerint négy-öt traumatológus, néhány sürgősségi szakember, valamint a héten újranyitott koraszülött centrum munkatársai tartanak még ki a távozás mellett. Hogy tényleg távoznak-e, hétfőn derülhet ki, amikor le kell adniuk az aláírt új munkaszerződéseket, írja a lap.


A Honvédba megy a kirúgott szívsebész

A Honvédkórházban folytatja a munkát Székely László szívsebész, akit tavaly ősszel bocsátottak el a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézetből - írja a blikk.hu. A lap úgy tudja, hogy a jó nevű orvos több ajánlatot is kapott, vidékit és külföldit egyaránt, ám ő maradt Budapesten, és január 15-én már munkába is állt a Honvédkórházban.

Értékelje a cikket!

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső