Fontos döntés vár a Honvéd dolgozóira

HáziPatika

Öt napon belül kell dönteniük az intézmény dolgozóinak: vállalják a honvédségi státuszt, vagy elveszítik a munkájukat.

A Honvédkórház hét fővárosi és öt vidéki telephelyén több ezer civil alkalmazottnak, köztük orvosoknak, ápolóknak és más szakdolgozóknak a következő öt napban kell dönteniük arról: vállalják a honvédelmi alkalmazotti státuszt, vagy otthagyják a kórházat - írja a nepszava.hu. A lap egyébként úgy tudja, jelen állás szerint elmaradhat a tömeges felmondás.

Az egészségügyben mindennaposak a túlórák - korábbi cikkünkért kattintson!

Karácsony előtt a törvénykezési hajrában a túlóratörvénnyel egy időben fogadták el azt a jogszabályt is, amely január elsejétől automatikusan a honvédelmi alkalmazotti státuszba terelte a honvédségi fenntartású intézmények civil munkavállalóit.

Öt napon belül kell dönteniük a dolgozóknak
Öt napon belül kell dönteniük a dolgozóknak

A lap azt írja, hogy a legharcosabb hat "szószóló" orvost a honvédelmi miniszter a múlt hét végén a kórház parancsnokával együtt magához rendelte, a megbeszélésről azonban az orvosok már harci kedvüket vesztve jöttek vissza. A nepszava.hu információi szerint négy-öt traumatológus, néhány sürgősségi szakember, valamint a héten újranyitott koraszülött centrum munkatársai tartanak még ki a távozás mellett. Hogy tényleg távoznak-e, hétfőn derülhet ki, amikor le kell adniuk az aláírt új munkaszerződéseket, írja a lap.


A Honvédba megy a kirúgott szívsebész

A Honvédkórházban folytatja a munkát Székely László szívsebész, akit tavaly ősszel bocsátottak el a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézetből - írja a blikk.hu. A lap úgy tudja, hogy a jó nevű orvos több ajánlatot is kapott, vidékit és külföldit egyaránt, ám ő maradt Budapesten, és január 15-én már munkába is állt a Honvédkórházban.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső