Legalább fél évet kell várni az ultrahangra ebben a kórházban

Orvoshiány miatt legkorábban csak fél év múlva lehet időpontot kapni hasiultrahang-vizsgálatra a szolnoki kórházban. Emellett több ellátás is szünetel vagy akadozik az intézményben.

A hasi ultrahang egy viszonylag egyszerű, ám nagyon fontos vizsgálat, amellyel számos egészségi probléma felfedezhető, illetve kizárható. A szolnoki kórházban azonban legalább fél évet kell várni egy időpontra.

A hölgy, amikor felvette a telefon, mondta, hogy várólistára tud tenni engem egy sima hasi ultrahang esetében, ami azt jelenti, hogy amikor felszabadul hely, akkor tud nekem időpontot mondani. De ez nagy valószínűséggel 6-8 hónapot vesz igénybe”

– mesélte egy érintett beteg az RTL Híradónak.

A férfi elmondása szerint az intézmény orvoshiányra hivatkozott. Neki azonban fontos lenne minél hamarabb elvégeztetnie ezt a vizsgálatot, ezért magánorvoshoz kell majd mennie. Szerinte ez felháborító.

Kiugróan magas várakozási idő

A Híradó által megkérdezett egészségügyi közgazdász, Rékassy Balázs úgy fogalmazott, hogy a 6-8 hónapos várakozási idő kiugróan magas és szakmailag elfogadhatatlan. „Tudjuk azt, hogy sajnos az ultrahangvizsgálatokkal országszerte a közfinanszírozott ellátásban probléma van. Túl nagy a várakozási az idő. Átlagosan a 3-4 hónap gyakran előfordul” – ismertette.

Több ellátás is szünetel vagy akadozik

A Hetényi Géza Kórházban jelenleg több ellátás is elérhetetlen. A tüdőgyógyászat például egész évben szünetel. Emellett az arc- és szájsebészet, az urológia, illetve a neurológia és stroke ügyeleti ellátás is akadozik.

A Híradó megkeresésére a kórház azt reagálta: „A várakozási idő jelenleg valóban hosszabb, de az átmeneti ellátási nehézség a betegeket nem veszélyezteti. A térség minden stroke-betege is megkapja az állapotának megfelelő ellátást.”

Rengeteg kórházban szünetel vagy áll le a járóbeteg-szakellátás. Van, ahol legalább egy évig nem lesz szakrendelés. Itt a friss lista.

Kiemelt képünk forrása: MTI/Mészáros János (Oltásra várakozó pedagógusok a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kialakított oltópont előtt 2021. április 9-én.)

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A zártabb felhőzet és összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő. Fronthatások a mai napon sem várhatóak.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra