A Jófogáson keres orvost egy rákos nő

HáziPatika

Minden bizonnyal újabb mélyponthoz érkezett el a magyar egészségügyi rendszer azzal, hogy egy 48 éves, daganattal diagnosztizált nő és a férje a Jófogáson adott fel hirdetést, abban reménykedve, hogy találnak olyan orvot, aki minél hamarabb megkezdi az asszony kezelését.

Kapacitáshiány miatt nem kap kezelést

Az atv.hu riportja szerint a nő méhnyakrákkal küzd, a már kiírt kezelését pedig csak május végén kezdenék el. Részben az időfaktor miatt, részben azért, mert állandó fájdalmakkal és vérzéssel küzd, a férje a Jófogást és a közösségi média tereit hívta segítségül, hogy felesége másik intézménybe kerülhessen, ahol több esélyük lenne az életmentő kezelés minél hamarabbi elkezdéséhez.

A Jófogáson keres orvost egy rákos nő, Jófogás méhnyakrák daganatos megbetegedések kemoterápia Uzsoki utcai kórház rák
Azért nem kap kezelést, mert elromlott a gép

A 48 éves, rendezett TB jogviszonnyal rendelkező asszony decemberben járt először orvosnál, februárban diagnosztizálták nála a méhnyakrákot. A szövettan után kiderült: nem műthető, ezért sugár- és kemoterápiás kezelésben részesül. Noha a kezelést már kiírták az Uzsoki utcai kórházban, azt csak május végén kezdhetné meg a kapacitáshiány miatt. A rendszer sajátossága pedig, hogy a már kiírt kezelés miatt nem oldható meg, hogy más intézménybe jelentkezzen át.

Komoly fájdalmai vannak

Ugyanakkor a nő - aki már erős fájdalmakkal, folyamatos vérzéssel és váladékozással küzd - olyan információt kapott, miszerint egy másik intézményben ugyanezekből a gépekből nem egy, hanem nyolc darab is van.

Kétségbeesésükben adták fel hirdetést a Jófogáson

A férj az atv.hu-nak elmondta, hogy kétségbeesésükben adták fel hirdetést a Jófogáson és a Facebook számtalan csoportjában is, hogy orvost találjanak. Céljuk nem más, mint reménykedni abban, hogy olyan emberre akadnak, aki az Országos Onkológiai Intézetben dolgozik, vagy van bármilyen kapcsolata. A hirdetésekre érkeznek elérhetőségek, de ahogyan mondta: nekik olyanra lenne szükségük, aki azt mondja, hogy "jöjjön, és megcsináljuk a kezelést".


Az orvosuk ugyanis azt mondta: ha valakinek megváltozik a kezelési terve, akkor tudja betenni a feleségét. Hozzátette: itt arról van szó, ha valaki meghal, mert ugyan mitől változna meg mástól a kezelési terve?

"Ha az ember pecázik, kiveti a hálót"

Nem csak a fent említett házaspár, de a Pomáz Környéki Orvosi Ügyelet is a Jófogást hívta segítségül, ők ugyanis ügyeletes orvosokat keresnek. A terület vezetője nyilatkozott az atv.hu-nak, azt mondta: minden csatornát igénybe vesznek, ahol "ügyeleti munkát vállaló kollégákba akadhatnak". Dr. Telegdi András szerint, "ha az ember pecázik, kiveti a hálót, és ami beleakad, az beleakad. Ha az ember nagyon akar, akkor nagyobb hálót vet ki". Hozzátette: nem ez az egyetlen csatorna, hiszen 4-5 helyen hirdetnek, mint például az orvosi kamaránál, vagy szakmai portálokon - írja cikkében a lap.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső