A Jófogáson keres orvost egy rákos nő

HáziPatika

Minden bizonnyal újabb mélyponthoz érkezett el a magyar egészségügyi rendszer azzal, hogy egy 48 éves, daganattal diagnosztizált nő és a férje a Jófogáson adott fel hirdetést, abban reménykedve, hogy találnak olyan orvot, aki minél hamarabb megkezdi az asszony kezelését.

Kapacitáshiány miatt nem kap kezelést

Az atv.hu riportja szerint a nő méhnyakrákkal küzd, a már kiírt kezelését pedig csak május végén kezdenék el. Részben az időfaktor miatt, részben azért, mert állandó fájdalmakkal és vérzéssel küzd, a férje a Jófogást és a közösségi média tereit hívta segítségül, hogy felesége másik intézménybe kerülhessen, ahol több esélyük lenne az életmentő kezelés minél hamarabbi elkezdéséhez.

A Jófogáson keres orvost egy rákos nő, Jófogás méhnyakrák daganatos megbetegedések kemoterápia Uzsoki utcai kórház rák
Azért nem kap kezelést, mert elromlott a gép

A 48 éves, rendezett TB jogviszonnyal rendelkező asszony decemberben járt először orvosnál, februárban diagnosztizálták nála a méhnyakrákot. A szövettan után kiderült: nem műthető, ezért sugár- és kemoterápiás kezelésben részesül. Noha a kezelést már kiírták az Uzsoki utcai kórházban, azt csak május végén kezdhetné meg a kapacitáshiány miatt. A rendszer sajátossága pedig, hogy a már kiírt kezelés miatt nem oldható meg, hogy más intézménybe jelentkezzen át.

Komoly fájdalmai vannak

Ugyanakkor a nő - aki már erős fájdalmakkal, folyamatos vérzéssel és váladékozással küzd - olyan információt kapott, miszerint egy másik intézményben ugyanezekből a gépekből nem egy, hanem nyolc darab is van.

Kétségbeesésükben adták fel hirdetést a Jófogáson

A férj az atv.hu-nak elmondta, hogy kétségbeesésükben adták fel hirdetést a Jófogáson és a Facebook számtalan csoportjában is, hogy orvost találjanak. Céljuk nem más, mint reménykedni abban, hogy olyan emberre akadnak, aki az Országos Onkológiai Intézetben dolgozik, vagy van bármilyen kapcsolata. A hirdetésekre érkeznek elérhetőségek, de ahogyan mondta: nekik olyanra lenne szükségük, aki azt mondja, hogy "jöjjön, és megcsináljuk a kezelést".


Az orvosuk ugyanis azt mondta: ha valakinek megváltozik a kezelési terve, akkor tudja betenni a feleségét. Hozzátette: itt arról van szó, ha valaki meghal, mert ugyan mitől változna meg mástól a kezelési terve?

"Ha az ember pecázik, kiveti a hálót"

Nem csak a fent említett házaspár, de a Pomáz Környéki Orvosi Ügyelet is a Jófogást hívta segítségül, ők ugyanis ügyeletes orvosokat keresnek. A terület vezetője nyilatkozott az atv.hu-nak, azt mondta: minden csatornát igénybe vesznek, ahol "ügyeleti munkát vállaló kollégákba akadhatnak". Dr. Telegdi András szerint, "ha az ember pecázik, kiveti a hálót, és ami beleakad, az beleakad. Ha az ember nagyon akar, akkor nagyobb hálót vet ki". Hozzátette: nem ez az egyetlen csatorna, hiszen 4-5 helyen hirdetnek, mint például az orvosi kamaránál, vagy szakmai portálokon - írja cikkében a lap.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett?Változókor

Miért hajlamosak hízásra a nők 40 felett? A gyakran emlegetett változókor sok nőt aggodalommal tölt el. Az ekkor zajló hormonális átállás okozta testi és lelki tünetek - köztük a mérsékelt súlygyarapodás - azonban természetesnek számítanak, ám kis odafigyeléssel enyhíthetők, sőt elkerülhetők.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső