A kiteregetett ruhát is összeszedi Bambi, a segítőkutya

Hivatalos segítőkutya-vizsgájára készül Bambi, a két és fél éves törpeuszkár. A speciálisan kiképzett eb a mindennapi élet számos területén rengeteg segítséget nyújt mozgássérült gazdájának.

A szorongásos és pánikrohamok kezdeti tüneteit is észleli MissLike, Magyarország első mentálhigiénés segítőkutyája.

Segít a teregetésben, ajtót nyit, de még gazdája cipőjét is segít levenni - mutatta be Bambit az RTL Klub Fókusz című műsora. A négylábú fontos szerepet tölt be családja életében, hiszen segítőkutyaként számos hétköznapi tevékenység elvégzésében támaszt nyújt gazdájának Ágotának. Ágota kétoldali agyi bénulásban szenved, emiatt sem járni, sem beszélni nem tud. A kutya azonban mára kézmozdulataiból, jeleléséből is megérti, mit kér tőle.

Bambi kiképzése jelenleg is tart, a kiképzés költsége pedig mintegy két és fél millió forint. Az eb a Kutyával Egy Mosolyért Alapítványnak köszönhetően került Ágotához és férjéhez, Józsefhez. A különböző feladatokat immár egy pláza ingergazdag környezetében gyakorolja a család a törpeuszkárral, és Bambi segítőkutyaként hamarosan hivatalos vizsgát tehet.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció