Nagyot fordul az időjárás (2019.10.01.)

Ma még szép időnk lesz, holnaptól azonban egy hidegfront halad át az országon, ami esőt és több fokos lehűlést hoz magával.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma általában derűs napunk lesz, csapadék nem valószínű. A déli szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, Sopron térségében pedig viharossá fokozódik. Ezzel együtt a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-26 fok körül várható. Éjszaka eleinte szintén kevés lesz a felhő, később azonban a Dunántúlon és az Északi-középhegységben megnövekszik a felhőzet, és reggel az északi határ mentén néhol már záporeső is kialakulhat. Hajnalra a levegő hőmérséklete 10-16 fokig hűl vissza.

Szerdától egy hidegfront halad át az országon, ami lehűlést és esőt hoz magával
Szerdától egy hidegfront halad át az országon, ami lehűlést és esőt hoz magával

Szerda reggel változóan felhős lesz az ég, majd északnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, ami estére a tiszántúli területeket is eléri. Egyre több helyen alakulhat ki eközben zápor, néhol zivatar. Holnap a melegebb tájakon még 21-27 fokig emelkedik napközben a hőmérő higanyszála, a Dunántúl északnyugati részein viszont néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Csütörtökön kezdetben túlnyomóan borult időre van kilátás, de nyugat felől gyorsan csökken majd a felhőzet. A Kisalföldön már kora délelőttre, a Tiszántúlon azonban csak estére áll el az eső. Az északnyugati szelet már az éjszaka során nagy területen kísérik majd erős, olykor viharos széllökések, majd délutántól gyorsan és jelentősen mérséklődik a légmozgás. A nappali csúcshőmérséklet 10-16 fok között valószínű - az Alföldön várhatóan reggel, kora délelőtt áll be a maximum.

A hét hátralévő részében sem számíthatunk tartós napsütésre, sőt, szombat-vasárnapra a csapadék is visszatér. Ezekben a napokban a melegebb vidékeken is csupán 18-21 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő