Humánmeteo: jön a hidegfront (2019.11.29.)

Szombaton egy hidegfront robog át felettünk, ami számos panaszt okoz majd az arra érzékenyeknél.

Északnyugat felől egy gyorsan mozgó hidegfront éri el térségünket szombaton, ami szinte átrobog felettünk, s a délutáni órákra el is hagyja az országot - olvasható a MeteoKlinika előrejelzésében. Arra figyelmeztetnek, ez a frontérzékenyek szervezetét fokozottan megterhelheti. Ilyenkor nagyon gyakoriak a görcsös panaszok, mint például a görcsös fejfájás, az izom- és hasi görcsök.

hasi görcsök
Fokozhatja a hasi görcsöket a hidegfront. Fotó: iStock

Ám a front elvonultával sem javul a helyzet, mivel azt követően megerősödik az északnyugati irányú szél, ami csak tovább ront az élettani helyzeten és tartós, intenzív fejfájást, nyugtalanságot és ingerlékenységet okozhat. Érdemes már reggeltől készülni panaszaink enyhítésére bőséges folyadékfogyasztással, és a stresszes, feszült helyzetek elkerülésével.

Nagyvárosokban rosszabb lehet

A fokozottan időjárás-érzékenyeknél kis mértékű vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Bár az időjárás kedvezhet a szabadtéri programoknak, mivel jelentős csapadék nem várható szombaton, azért érdemes odafigyelni a réteges öltözködésre, az erős szél ugyanis tovább ront majd a hőérzeten.

A légszennyezettség az ország egészét nézve közepes lesz, de a nagyobb városokban, mint például Miskolcon veszélyessé válhat a levegő minősége, a szállópor koncentrációja elérheti a magas szintet.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső