Humánmeteo: ízületi fájdalmakat hoz a csütörtök (2019.12.04.)

Bár frontmentes lesz a csütörtök, ez sajnos még jelenti azt, hogy humánmeteorológiai szempontból is panaszmentes napra számíthatunk.

Csütörtökön is frontmentes időre számíthatunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki számára kedvezően alakulna a humánmeteorológiai helyzet. A Meteo Klinika előrejelzése szerint reggel sokfelé, napközben pedig a foltokban tartósan ködös területeken jelentkezhetnek kellemetlen ízületi fájdalmak. Érdemes melegen, lehetőleg azonos hőmérsékleten tartanunk sajgó végtagjainkat, valamint az is segíthet, ha reggel nagyon kíméletesen átmozgatjuk a testünk minden porcikáját.

Köd, rossz idő
Köd, rossz idő

A párás levegőben a kórokozók is könnyebben terjednek: amellett, hogy folyamatosan pótoljuk a szervezetünkből a hiányzó vitaminokat, főképp a D-vitamint, a rendszeres kézmosással is gátat szabhatunk a betegségek terjedésének.

Egyre rosszabb a levegő

Különösen a légúti megbetegedésekkel élők és az asztmások élnek át nehéz időszakot: a folyamatosan rossz, sőt egyre romló szmoghelyzet hatására tovább fokozódhatnak a panaszaik. Köhögési inger, nehéz légzés, szemkönnyezés jelentkezhet, a kisgyerekek számára is nagyon káros ez az állapot. A babákat inkább a kora délutáni órákban vigyük ki levegőztetni, és a forgalmas belvárosban ne tartózkodjunk sokat a szennyezett levegőn.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció