Humánmeteo: csütörtökön menjünk el sétálni (2020.03.11.)

Bár a napsütés hatására enegrikusak lehetünk csütörtökön, a fejfájósok helyzete tovább fokozódik, nem szűnnek a migrénes görcsök.

Csütörtökön nem érkezik front, folytatódik a viszonylag kedvező időszak. A napsütés hatására energikusak lehetünk, a hangulatunk is kedvező irányba változik, a fejfájósok helyzete azonban tovább nehezül - olvasható a MeteoKlinika humánmeteorológiai előrejelzésében.

Mint írják, csütörtök estig folytatódik a frontmentes időszak, azonban a légköri változások többeknél okozhatnak kisebb panaszokat. Ennek következtében főképp azoknál jelentkezhetnek kellemetlen tünetek (például fejfájás), akik fokozottan érzékenyek a szeles időre.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, migrén, fejfájás
humánmeteorológia, orvosmeteorológia, migrén, fejfájás

A melegedés hatására a migrén mellett a keringési panaszok is fokozódhatnak, mely igen gyakori a magyar lakosság körében. Szerencsére azonban a napsütés hatására javul az általános közérzet, ha tehetjük, használjuk ki a jó időt és sétáljunk egy kiadósat, feltöltve ezzel D-vitamin raktárainkat is.

Berobbant a pollenszezon

Figyeljünk azonban arra, hogy már javában tart a pollenszezon, a nyárfa, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje intenzívebb tüneteket is okozhatnak. Az allergiások a sétát inkább a reggeli vagy az esti órákra időzítsék, illetve ne szárítsák a mosott ruhákat a szabadban - ezzel is megelőzhetik az erősebb panaszok jelentkezését.

A közlekedés során az utakon a szétszórtság mellett a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Emellett a napsütés lehet zavaró, különösen a reggeli órákban, illetve naplementekor, tanácsos napszemüveget magával vinni. Az élénk oldalszél miatt pedig érdemes óvatosan, lassabban vezetni a megszokottnál.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés