Egyes helyeken -10 foknál is hidegebb lesz

A hét utolsó két munkanapján alapvetően napfényes, száraz idő várható. Hétvégén viszont már némi csapadékra is számíthatunk.

Csütörtökön derült, száraz időre van kilátás, és a légmozgás is többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Egyedül Sopron környékén kísérhetik élénk lökések a déli szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 Celsius-fok körül alakul, éjszakára viszont jelentősen lehűl a levegő. Többnyire -9 és -3 fok közötti értékeket mérhetünk majd, de a fagyzugos tájakon -10 foknál hidegebb is lehet éjjel – olvasható a Kiderül előrejelzésében.

két ember sétál Siófokon a befagyott Balatonnál
A befagyott Balaton a siófoki Krúdy sétánynál, 2023. február 8-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Péntekre sem várható csapadék

Pénteken általában sok napsütésre számíthatunk, a Dunától keletre viszont felhősávok vonulhatnak át északról dél felé, csapadékra azonban nem kell készülni. A délnyugati, majd északnyugati szél helyenként megélénkül. Kora délutánra 2 és 8 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén már újra eshet

Szombaton egy okklúziós front vékonyabb, szakadozott felhőzete vonulhat át, de néhány órára még így is kisüthet a nap. A késő délutáni, esti óráktól észak felől egy melegfront vastagabb felhőzete érkezhet, és szórványosan vegyes csapadék is előfordulhat – inkább esőre lehet számítani, de főleg a hegyekben, illetve északkeleten és keleten havas eső, ónos eső, hó is előfordulhat. Többfelé megélénkül a nyugatias szél. A hőmérséklet a fagyzugos tájakon ezen az éjszakán is lecsökkenhet akár -10 fok alá is, kora délután pedig 3-8 fokra számíthatunk.

Vasárnap hajnalban még jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben viszont már felszakadozik a felhőzet. Reggelig szórványosan, napközben pedig már csak néhol valószínű gyenge, vegyes csapadék – ez most is leginkább eső lesz, de néhol havas eső, ónos eső, hó is elképzelhető. Az északnyugati-északi szél sokfelé megerősödhet, elsősorban a Dunántúlon. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul majd, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 4 és 9 fok között valószínű.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: