Elektromos fogkefe mint szexjátékszer?

A nőgyógyász óva int az elektromos fogkefe nem rendeltetésszerű használatától.

A címet látva sokakban felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán kinek juthat eszébe az elektromos fogkefét odalent használni? A Daily Mail cikke szerint meglepően sokaknak: egyre többen próbálnak a kis vibráló eszköz fejével vagy nyelével örömöt szerezni maguknak. A lap által idézett nőgyógyász, Anne Henderson már egy "érdekes új trendként" írja le a jelenséget, ám egyúttal a fokozott sérülésveszélyre is figyelmeztet. A doktornő elmondása szerint az elektromos fogkefék felsérthetik a nemi szervek érzékeny bőrfelületét - különösen keményebb sörtéjű fejjel használva -, ráadásul nem is túl higiénikus, ha a fogmosásra tervezett termékeket odalent is használjuk.

elektromos fogkefe, szexjátékszer, hüvely, fokhagyma
Az elektromos fogkefe jó választás - de csak fogápolási célokra. Fotó: iStock

Az orvosok szerint egyébként nemcsak az elektromos fogkefék szexuális segédeszközként történő alkalmazásától érdemes tartózkodni, hanem más, az internetezők által csodaszernek tartott, de valójában veszélyes anyagokat, élelmiszereket sem ajánlott a hüvelybe helyezni.

Fürdőgolyó, fokhagyma

5 dolog, amit semmiképpen ne tegyünk a hüvellyel - kattintson ide!

Sokan próbálnak például a nedvességtől pezsegni kezdő fürdőgolyókkal örömöt okozni maguknak. A nőgyógyászok szerint azonban ezt sem érdemes kipróbálni, a módszer ugyanis felboríthatja a hüvely érzékeny bakteriális egyensúlyát. Egy kaliforniai orvos pedig nemrég a Twitteren figyelmeztette a nőket arra, hogy soha ne helyezzenek fel maguknak fokhagymagerezdeket. Állítólag a hölgyek a gombás fertőzéseket szeretnék megelőzni ezzel, ám a gerezdeken megtapadó kosz miatt valójában csak nő a baktériumos megbetegedések kockázata.

Petrezselyem, almaecet, jádetojás

A nőgyógyászok nem javasolják továbbá petrezselyem használatát sem. Egyesek szerint előbbre hozható vele a menstruáció, de a szakorvosok senkinek sem ajánlják, hogy odalenn kísérletezzen vele, ugyanis a legrosszabb esetben akár halált is okozhat.

Ezek mellett az almaecet, a mosakodószerek, a tisztítókendők és Gwyneth Paltrow vaginanyugtató jádetojásainak kipróbálását sem ajánlják a szakemberek. Ezek ugyanis nem segítenek a menstruációs ciklus szabályozásában, sem a hüvely, illetve a hüvelyflóra egészségének megőrzésében, hanem csak árthatnak - irritációhoz, gyulladásokhoz, fertőzésekhez vezethetnek.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.