„Senki sem ment el úgy mellettünk, hogy ne lett volna 1 kedves szava”

Egy újabb hálás édesanya köszönőlevelét tették közzé az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A nő légzési nehézségekkel vitte az érdi ügyeletes gyermekorvosi rendelőbe 11 hónapos kislányát.

Egy édesanya sípoló nehézlégzéssel vitte be 11 hónapos kislányát ma reggel az érdi ügyeletes gyermekorvosi rendelőbe. Miután ellátták a gyermeket, a nő megírta tapasztalatait az Országos Mentőszolgálatnak, a levelet pedig a mentők közösségi oldalán is közzétették.

felfújt, megrajzolt mentős kesztyűt
A kislány egy felfújt, megrajzolt mentős kesztyűt is kapott ajándékba. Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Példamutató kedvesség és türelem

Az anya elmodása szerint az ügyeletes rendelő várója tiszta és rendezett volt. A kisebb gyerekeknek a pelenkázóra játékokat készítettek ki, a nagyobbak lefoglalásához pedig két mesekönyvet tettek ki. A szülő és gyermeke érkezése után egy ápoló bekopogott a rendelőbe, hogy jelezze, új beteg jött.

A doktornő példamutató kedvességgel, türelemmel, de kellő határozottsággal vizsgálta meg kislányomat, és kérdezgetett a tünetekről. A vizsgálat során inhalált a gyerkőc, és míg a váróban vártuk annak hatását, ismét odalépett hozzánk egy fiatalember, és adott a kislánynak egy felfújt, megrajzolt mentős kesztyűt, amivel teljesen levette a lábáról a lufimániás kislányomat. (Ezúton is köszönet érte.) Pici apróság, de nagyon tetszett neki, azóta is azzal játszik” – idézte fel az anya.

„Pozitív élménnyel távoztunk”

A hálás édesanya levelében arra is kitért, hogy amíg várakoztak, egy egészségügyi dolgozó sem ment el mellettük úgy, hogy ne lett volna egy-egy kedves szava hozzájuk. Ennek köszönhetően a család – a gyermek betegsége ellenére – pozitív élménnyel távoztott a rendelőből.

„Köszönöm minden ott dolgozó szakembernek a felénk intézett kedves szavakat, és szakszerű ellátást” – zárta levelét a nő.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi, északnyugati felén valószínű eső, zápor, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra