A pszichoterápia így lesz sikeres

Egyes pszichés zavarok hatékonyan kezelhetők pszichoterápiás megközelítéssel. A helyzet pácienstől és szakembertől egyaránt megköveteli azonban néhány alapszabály betartását, hogy a kezelés valóban eredményes legyen.

Milyen pszichés tünetek esetén érdemes szakemberhez fordulni segítségért? Részletek itt.

A pszichoterápia célja, hogy a páciens új tapasztalatokat szerezzen önmagáról, illetve hogy képes legyen a szakember segítségével olyan viselkedésbeli elemeket és módszereket elsajátítani, amelyek segítségével könnyebben boldogul majd a mindennapi életben. Az ehhez vezető úton az első lépést a páciens problémájának, állapotának, valamint az ő és a terapeuta pontos szerepének, feladatainak közös meghatározása, tisztázása jelenti.

A pszichoterápia során mindkét félnek megvan a maga feladata
A pszichoterápia során mindkét félnek megvan a maga feladata

Fontos mindezt a lehető legkörültekintőbben elvégezni, mert egy rosszul megválasztott terápia nem csupán hatástalan, de akár kifejezetten ártalmas is lehet. Minderről bővebben is beszél dr. Unoka Zsolt, a Semmelweis Egyetem osztályvezető pszichiátere az alábbi videóban.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)