Tényleg egyszerre több dologra figyelnek a nők

A nők már nemzedékek óta tisztában vannak ezzel, most pedig a tudomány is alátámasztotta ezt. A kutatók kimutatták, hogy a női agy úgy van programozva, hogy jobban tudjon egyszerre több feladatot végezni. A férfiak viszont jobbak a térképolvasásban.

A kutatók 949 fiatal férfi és nő agyát vizsgálták meg az eddigi legszélesebb körű ilyen jellegű kutatásban. Diffúziós MR-vizsgálat segítségével feltérképezték a különböző agyi területek közötti kapcsolatokat.

Kiderült, hogy a nők agyában sokkal jobb az összeköttetés a bal és a jobb agyfélteke között, a férfiak egyes agyi területein, különösen a motoros készségekért felelős cerebellumban viszont sokkal intenzívebb aktivitás mutatható ki. A férfiak agyában jobb az összeköttetés az agy elülső és hátsó területei között is, ami lehetővé teszi számukra, hogy gyorsabban észleljék az információkat, és azonnal végrehajtsák az összetett feladatokat.

Sokfelé oszlik a női figyelem

Ez biztosítja számukra az előnyt az olyan tevékenységekben, mint például az úszástanulás vagy a parkolás. A nők ugyanakkor jobban tudnak emlékezni az arcokra, ami a különböző agyi területek közötti jobb összeköttetésnek köszönhető.

Az eredmények alátámasztják a közismert A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek című könyv alapfeltevését, mely szerint a két nem annyira eltér egymástól, mint két idegen faj. A Pennsylvaniai Egyetem kutatásának vezetője, dr. Ragini Verma, azonban hozzátette, hogy "az egyének között természetesen lehetnek eltérések, de ha veszünk ezer embert, és statisztikailag elemezzük az adatokat, a férfi és a női agy működése eltérő mintákat mutat".

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: