Szokások, melyek boldogtalanná tesznek

Számos kutatás vizsgálta már, hogy mik azok, amiktől az emberek boldogabbak lehetnének, illetve ami boldogtalanná teszi őket. Az alábbiak szinte minden boldogtalan emberre igazak.

Több tanulmány is szól arról, hogy a pénz nem tesz boldoggá, és ha egy bizonyos összeghatár fölötti a vagyonunk, akkor már nem járul hozzá az érzelmi jóléthez. Vagyis a túl nagy vagyon éppen olyan sok feszültséggel és aggodalommal jár, mint a túl kevés - írta a Care.

Egymás után mutatják ki a kutatások, hogy a sok pénz önmagában még nem boldogít. Ha viszont pénzt ajándékozunk, még ha nem vagyunk is gazdagok, akkor tehetősebbnek, ezáltal boldogabbnak érezzük magunkat. Kattintson!

Nincs hobbijuk

A boldogsághoz szükséges, hogy legyen az életünkben egy rendszeres tevékenység, amely kikapcsol, és amelynek űzése közben nyugodtnak, kiteljesedettnek érezzük magunkat. Van, akinek ez valamilyen kreatív hobbi, van, akinek a sport - akiknek az életéből ez hiányzik, azok mind kevésbé boldog emberek.

Akiknek nincs párkapcsolatuk, illetve szociális életük, sokkal boldogtalanabbak
Akiknek nincs párkapcsolatuk, illetve szociális életük, sokkal boldogtalanabbak

Sokat ingáznak

Minél hosszabb időn át kell utaznunk a munkahelyünk és az otthonunk között, annál kevesebb szabadidőnk marad, ráadásul kutatások szerint a több órás ingázás a párkapcsolatokra is negatívan hat. Nem csoda, hogy ez is rajta van a boldogtalanná tevő dolgok listáján.

Konkrét dolgoktól várják a boldogságot

Alkohol, vásárlás, ételek, pénz - akik a boldogságérzést valamilyen fogyasztói tevékenységgel hozzák kapcsolatba, kevésbé boldogok, mint akik inkább az élményeket, érzéseket keresik.

Magányosak

Hogy az ember társas lény, talán közhely, de igaz. Számos kutatás bizonyítja, hogy akiknek nincs párkapcsolatuk, illetve szociális életük sokkal boldogtalanabbak, és sokkal kevésbé érzik teljesnek az életüket. Emellett több felmérés jutott arra az eredményre, hogy akiknek van háziállata, boldogabbak, mint akiknek nincsen.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)