Jáksó, Alföldi, Gálvölgyi, Vágó: állítsuk meg a gyűlöletet!

Kiáltványban tiltakoznak magyar közéleti személyiségek - színészek, zenészek, televíziósok - az utóbbi időben mindinkább elharapózó szélsőséges gyűlölet ellen.

Alábbiakban közöljük a STOP szerkesztőségéhez eljuttatott kiáltvány szövegét.
"Tiltakozunk a melegek elleni gyűlölet ellen

Az elmúlt hetek történései megmutatták, milyenné válhatna Magyarország. Lehetne belőle egy minden kisebbséget üldöző, intoleráns, 19. század végi társadalmi viszonyokat tükröző, az európai kultúrától leszakadó ország. Magyarország olyan európai ország lehetne, ahol a melegeket betegnek tekintik, esetleg börtönbe is zárják őket, és mindezt az orvosok hathatós együttműködésével. Ha hagyjuk.
De ne hagyjuk! Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy egyesek azért vernek meg embereket az utcán, mert azok egy kisebbséghez tartoznak. Nem hagyhatjuk, hogy a Magyar Orvosi Kamara honlapja helyet adjon nyíltan a melegek ellen uszító cikknek, illetve egyes megszólaló orvosok olyan mondatokat írjanak le, miszerint melegnek lenni betegség és az emberi élet oka pusztán a szaporodás. Az pedig egy civilizált országban elképzelhetetlen, hogy mindezek után a Magyar Orvosi Kamara elnöke nem látja értelmét elhatárolódni a honlapjukon megjelenttől.
Mi olyan Magyarországot szeretnénk, ahol nem az a lényeg, hogy milyen nemű a társa, milyen a származása, vallásos-e, vagy akármilyen szempontból eltér a többség szokásaitól, véleményétől. Az a fontos, hogy az ember milyen teljesítményt nyújt, mit tesz. Mi olyan országot szeretnénk, ahol senkit nem ér sem szóbeli támadás, sem tettleges bántalmazás azért, mert azonos nemű társat választ.
A demokrácia egyik fontos eleme a jogegyenlőség: minden egyes állampolgárnak azonos jogai vannak, beleértve a párválasztás, gyülekezés, a vélemény szabadságát is. A támadások nyíltan a melegeket, burkoltan viszont a demokráciát érték. Akik most a melegek ellen fordultak, holnap másik kisebbség ellen léphetnek fel szavakkal és tettekkel. Aki most azt hiszi, hogy ezek a támadások őt nem érintik, az holnap már egy újabb intoleráns akció céltáblájává válhat.
Emeljük fel a szavunkat a félelemkeltő, kirekesztő és erőszakos gondolatok, szavak és tettek ellen!
Mondjunk nemet a bezárkózó maradiságra, a gyáva vaskalaposságra, és mondjunk igent a szabadságra és az elfogadásra!
Ezért kérünk minden, az emberi jogokat továbbra is tiszteletben tartó, a demokrácia értékeit védő embert - legyen meleg vagy heteroszexuális, közéleti vagy magánszemély - csatlakozzon a kiáltvány aláíróihoz!
A csatlakozáshoz erre a címre kell e-mailt küldeni: tiltakozzmost@freemail.hu
Aláírók:
Alföldi Róbert, Bajor Imre, Cserhalmi György, Gálvölgyi János, Harsányi Levente, Hernádi Judit, Hujber Ferenc, Jáksó László, Mester Tamás, Ónodi Eszter, Parti Nagy Lajos, Sugár Bertalan, Szirtes Ági, Szurdi Miklós, Xantus Barbara, Vágó István"
STOP

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanKórházi fertőzés

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanA kórházi fertőzések igen komoly problémát jelentenek szerte a világban

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
0, +6 °C
Minimum:
-5, 0 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában borult lesz az ég, a Dunántúlon azonban helyenként elvékonyodhat a felhőzet, és néhol előbukkan a nap.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag