Íme, a politikusok hatásvadász trükkjei

A politikusokkal nem árt vigyázni. Néhányan ügyesen felismerték a testbeszéd és a verbalitás azon fortélyait, amelyektől ember közelibbnek tűnnek, de nem érdemes bedőlni nekik.

Íme pár trükk, a teljesség igénye nélkül.

Bill Clinton

A nagyobb érzelmi hatás érdekében finoman meg-megharapta az alsó ajkát. Megfigyelték, hogy a Lewinsky-botrány után, bocsánatkérő beszéde során 2 perc alatt 15-ször folyamodott ehhez a módszerhez.

Tony Blair

Hozta az angol formát, beszédeiben gyakran humorizált, amivel szimpátiát keltett, s a közönség figyelmének lankadására sem adott lehetőséget. Mikor engedékeny benyomást akart kelteni, gyakran felhúzta a szemöldökét.

Nelson Mandela

Nem beszélt sokat, de hatásosan tette, és mondanivalóját ügyesen kötötte össze a testbeszéddel. A hangsúlyos részeket túlartikulálta, s erős gesztikulációval támasztotta alá.

Barack Obama

Mutatóujjával nyomatékosít, valahányszor hangsúlyos részhez ér beszédében. Gesztikulációja azt is üzeni: magabiztos, barátságos, hiteles vagyok.

Hillary Clinton

Nyíltan gesztikulált, mindkét kezét láthatóvá tette, ezzel jelezve: nyitott vagyok, magabiztos, és pontosan tudom, miről beszélek. Állandó karlengetése ugyanakkor néha kicsit mikrobis hatást keltett.

John F. Kennedy

Gyakran a hallgatósággal egy magasságban tartotta beszédeit, ezzel is azt sugallva: közületek való vagyok.

A Nők Lapja Pszichét előfizetheti a Sanoma Magazincentrumában, illetve a legfrissebb számot megvásárolhatja az újságárusoknál!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: