Új dohányzásról leszoktató gyógyszer

Glaxo Wellcome törzskönyvezésre nyújtja be a dohányzásról való leszokást segítő új gyógyszerét az Európai Unióban.

A Glaxo Wellcome plc benyújtotta az európai törzskönyvezési hatósághoz új gyógyszerét (hatóanyaga: bupropion), a nikotinfüggőség kezelésére, a dohányzásról való leszokás segítésére.

A tablettában készülő új gyógyszer az első nikotint nem tartalmazó, vényre felírható gyógyszer a dohányzásról való leszoktatás elősegítésére. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a új gyógyszer segíti a dohányost, hogy ellenálljon a füst csábításának. USA-ban már 1997. közepétől kapható a szer - több mint egy millió embert segített a dohányzásról való leszokásban.

A nikotinfüggőség orvosilag bizonyított állapot. Az új készítmény, a feltételezés szerint, a központi idegrendszeren keresztül fejti ki hatását - csökkentve a füst utáni vágyat, egyszersmind az elvonási tüneteket is.

A dohányzás egyike az egészségügy nagy gondjainak a világon. Több mint egymilliárd ember dohányzik világszerte, és tavaly a WHO szerint több mint 3 millió ember halt meg dohányzással kapcsolatba hozható okok miatt - és ez a szám érték várhatóan 10 millió fölé fog emelkedni 2025-re.

1994-ben a Világbank a dohányzás okozta gazdasági terheket 200 millió dollárra becsülte. Számításaink szerint, ugyanakkor, a dohányzásról való leszokás költségei világpiaci méretekben meghaladják 1999-ben az 500 millió angol fontot.

A Glaxo Wellcome gyógyszergyártó vállalat, melynek munkatársai arra kötelezték magukat, hogy küzdjenek a betegségek ellen mind innovatív gyógyszerekkel, mind pedig a betegeknek és az egészségügyben dolgozóknak nyújtott szolgáltatásaikkal szerte a világon.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: