Hírlevelek
Regisztráció

Iskolásokat mérgez az új drog Magyarországon

Kínából érkezik

2014.05.17.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, ezért elképzelhető, hogy nem minden adata pontos. Kérjük, az Ön számára kiemelten fontos információkat szükség szerint ellenőrizze!

 HáziPatika.com

Elsősorban a tinik fogyasztják azt a Kínából érkező fehér porból készült cigarettát, amelytől már többen elájultak és kórházba kerültek.

Új pszichoaktív szer jelent meg a magyar feketepiacon az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. Az elmúlt időszakban a kábítószert, illetve designer drogokat fogyasztók körében népszerűvé vált az új összetételű anyag, melynek az emberi szervezetre gyakorolt hatása rendkívül káros, országszerte több rosszullét is történt. Csak az elmúlt egy hónapban már kilenc megyét érintően 79 büntetőeljárásban mutatta ki igazoltan a Bűnügyi Szakértő és Kutató Intézet az új a szintetikus kannabioid csoportba tartozó szer jelenlétét - írja a Hír24.

Az anyag valószínűleg Kínából érkezik Magyarországra fehér por formájában, amelyet valamilyen szerves oldószerben, többnyire acetonban oldanak fel. A folyadékba különböző növényi törmeléket, orvosi zsályát, pemetefüvet áztatnak. Ezután a törmeléket kiszárítják és cigarettapapírba sodorva szívják el. Több alkalommal dohányt is kevertek hozzá.

Drog ABC

A leggyakoribb drogokról, felismerésükről, veszélyeikről minden fontos információt megtalál a HáziPatika.com Drog ABC oldalán!

Az anyagot a rendőrség szerint elsősorban fiatalok, 15-17 éves tinédzserek fogyasztják. Az érintettek nem sokkal azután, hogy elszívták a cigarettát, rosszul lettek, mérgezéses tüneteket produkáltak. Volt, aki elvesztette az eszméletét, illetve leállt a légzése. Mindannyian kórházban kötöttek ki.
Betegséglexikon mobil alkalmazás