Az altatószerek legnagyobb veszélye

Számos ember mindennapjait megnehezítik az alvászavarok, sokan mégsem keresnek valódi megoldást a problémájukra. Bár a legtöbb altatószer látszólag hasznos a panaszok kezelésében, valójában ezek a készítmények sem hoznak tartós javulást.

Milyen veszélyeket rejt magában a kialvatlanság? Részletek itt.

A hagyományos altatószereket legfeljebb két hétig szabad alkalmazni, mégis akadnak, akik akár évekig, évtizedekig szedik ezeket a gyógyszereket. Hiába alszanak azonban mennyiségileg eleget, a felhasznált hatóanyagok miatt megváltozik az alvásszerkezetük, így pedig nem tudják kellőképpen kipihenni magukat. Az altatószerek tehát ilyen esetekben valóban megnövelik az alvásidő mennyiségét, minőségbeli javulást viszont nem hoznak.

Az altatók hosszú távú alkalmazása rendkívül kockázatos
Az altatók hosszú távú alkalmazása rendkívül kockázatos

"Semmiképpen se elégedjünk meg azzal, hogy tünetileg kezeltük a problémát, mert az hosszú távon sokkal súlyosabb kockázatokat rejt magában" - figyelmeztet dr. Semjén Esztella pszichiáter. A szakember az altatószerek hosszú távú használatának veszélyeire, illetve azalvászavarokhelyes kezelésének módjára is bővebben kitér az alábbi videóban.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)