Jelzi a pelenka, ha cserélni kell

A megfelelő pelenka kiválasztása alapvető kérdés az inkontinens betegek ápolásakor. Ma már létezik olyan, övvel ellátott fajta, amely könnyen felhelyezhető, nem irritálja a bőrt és jelzi, ha eljött a csere ideje.

Az inkontinens beteg otthoni ápolásának talán legfontosabb kérdése a megfelelő pelenka használata. Ma már szerencsére több fajtából lehet kiválasztani az ápoltunk számára legmegfelelőbbet, amely ráadásul az ápoló életét is megkönnyíti. Most egy olyan típust mutatunk be, amely majdnem minden ápolt számára használható, de kifejezetten előnyös olyanoknál, akiknek érzékeny, vagy éppen problémás a bőre. Sőt a demens betegek ápolásában is fontos szerepet kaphat, hiszen számukra kiemelten ajánlott a többi inkontinencia-termékkel szemben.

Egyszerű felhelyezésű öves pelenka

Mobilis, részlegesen korlátozott és fekvő betegek számára is ideális megoldás az övvel rögzíthető nadrágpelenka. Ez a segédeszköz nagy nedvszívó kapacitása, alapanyagai és technológiai megoldásai miatt teljes szivárgásmentességet, komfortérzetet és tökéletes védelmet biztosítanak súlyos inkontinencia esetén is. Ráadásul valóban az egyéni igények szerint lehet választani, hiszen több méretben kapható és többféle nedvszívókapacitással elérhetők. Így akár 61 cm-es csípőbőségtől használható (egészen 153 cm-ig) és a legkisebb kapacitása is közel 1,2 liter, míg a legnagyobbé majdnem öt liter!

Nagy előnye (a gondozóra nézve is), hogy az inkontinens egyén önellátó képessége is javítható általa, mivel ülve és fekve is könnyen elhelyezhető. Sőt ha toalett-tréninggel együtt alkalmazzák, az érintett mobilitása fenntartható, hiszen a beteg önmaga is képes leszedni, illetve visszarakni a wc használata előtt illetve után. Kerekesszékes vagy ágyban fekvő betegeknél sem okoz gondot a felhelyezése. Rendkívül praktikus, mert nedvességjelző indikátorcsík jelzi, ha a termék telítődött (sárgáról kék színűre vált), így nem kell feleslegesen cserélni, ezzel kímélve az ápoltat és ápolóját is.

Demens beteg esetén (aki esetleg letépné magáról a terméket) azért ajánlható különösképpen, mert fordított a felhelyezési iránya, azaz a beteg a tépőzáron fekszik, így nem tudja eltávolítani magáról a pelenkát. Az viszont, aki szellemi képességeinek birtokában önállóan is szeretné használni a wc-t, könnyen ki tudja oldani, így komfortérzete magas szinten maradhat.

Kényelmes, bőrbarát

A test anatómiájának megfelelően kialakított forma, a pelenka első és hátsó derékgumírozása, illetve az ívelt combgumírozás segíti a megfelelő illeszkedést. Az egyedi, többszörösen visszazárható, tépőzáras övrész rugalmasságának köszönhetően könnyű felhelyezést és erős tartást biztosít. Ráadásul tépőzáras szerkezete miatt több alkalommal újra rögzíthető, és ha nedves, vagy krémes kézzel helyezi fel a gondozó, akkor is könnyedén lezárható.

Az ilyen típusú pelenka gyorsan elvezeti és magában tartja a beérkező folyadékot, így szárazon tartja a pelenkával érintkező bőrfelületet. A vízhatlan külső borítás véd az átnedvesedéstől, a gondozót is megterhelő gyakori lepedő- és ruhacseréktől, a hosszanti vízhatlan védőgát pedig meggátolja a vizelet kifolyását, ráadásul szagsemlegesítő hatású. Mivel nem szőtt, de légáteresztő anyagból készítik, és a hagyományos pelenkákkal szemben kisebb területen fedi a testet, nemcsak kényelmes viselet, de bőrbarát felső rétege az irritációtól is véd.

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanKórházi fertőzés

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanA kórházi fertőzések igen komoly problémát jelentenek szerte a világban

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal?Tavasz

Mi történik a hormonjainkkal tavasszal? Mi változik meg ilyenkor, mi történik a testünkben?

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Tippek

Az ápoló - miután a beteggel érintkezett - mosson kezet, használjon külön törülközőt!