Veszélyesebb a fű, mint hitték

A marihuánát fogyasztó emberek nagyobb arányban érzik, hogy a közösség kirekeszti őket és ártani akar nekik. A fogyasztás növeli a pszichózisokért felelős agyterületek közötti kapcsolatot.

A kannabiszt rendszeresen fogyasztókat sűrűbben környékeznek meg negatív gondolatok, és zárkózottabbá válhatnak. A legújabb kutatás szerint ugyanis ezek az emberek gyakrabban érezhetik úgy, hogy a környezetükben élők megtévesztik őket és ártani akarnak nekik. Megállapították tovább azt is, hogy a szerben lévő anyagok növelik az agy azon részei közötti kapcsolatot, amelyek a pszichózisok kialakulásához köthetőek.

A marihuána így hat a szívre A világon egyre több helyen engedélyezik a marihuána használatát terápiás vagy rekreációs célból. Az orvostudomány egyik legfontosabb új feladata a szer szív- és érrendszeri betegségekre gyakorolt hatásának pontos meghatározása. Erről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!

Így hat a kannabisz az agyunkra

A probléma leginkább a tizenéves kannabisz-fogyasztókat érintheti, akiknek még fejlődik az agya. Nincsenek kevesen: egy USA-ban készült felmérés szerint a 12 évnél idősebbek 44 százaléka ismerte el, hogy élete során legalább kipróbálta vagy rendszeresen fogyasztotta a marihuánát.

A legújabb kutatáshoz egy szenvedélybetegekkel foglalkozó marylandi intézet 60 kannabiszfüggő kezeltjét vizsgálták meg. A résztvevők kitöltöttek egy tesztet, amelyben a kedélyállapotukra és a társaikkal való kapcsolatukra is kíváncsiak voltak. Emellett egy másik vizsgálattal az agytevékenységüket is monitorozták.

A rendszeres marihuánafogyasztás veszélyesebb lehet, mint azt korábban hitték
A rendszeres marihuánafogyasztás veszélyesebb lehet, mint korábban hitték

Az elemzéssel sikerült igazolni, hogy a szer nagy arányú fogyasztása megváltoztatja az agy jutalmazásért, illetve a különböző pszichózisokért felelős területeit. Feltételezhető tehát, hogy a könnyű drog erős fogyasztása is megnövelheti a depresszió vagy még annál is súlyosabb mentális betegségek kialakulásának esélyét - hangsúlyozta a kutatást végző Dr. Cameron Carter. Hasonló, non-invazív kutatási módszerekkel korábban már megállapították, hogy a tinédzserkorban rendszeresen fogyasztott kannabisz a későbbiekben növeli a bipoláris zavar kialakulásának veszélyét.

Forrás: Daily Mail Online

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)