+14° - +30°
Nincs front

Újra keresik az Év Orvosát

Idén immár ötödször indul útjára az orvosi hivatás társadalmi megbecsülésének erősítését, a nagyszerű emberi és orvosi teljesítmények fokozottabb elismerését, továbbá a példaértékű orvos-beteg kapcsolatok bemutatását célzó Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa 2011 pályázat.

Az elmúlt négy esztendő során több mint félezer orvos érezhette a betegek háláját és a kollégák bizalmát, amikor az Astellas-díjra jelölést kapott. Közülük tizenketten el is nyerték a díjat.

A 2011-es pályázat fontos állomás és fordulópont a kezdeményezés életében, hiszen ettől az évtől a jelölés és az értékelés során a laikus közönség szeretete mellett az orvosszakmai szempontok is jelentős szerepet játszanak. A pályázat zsűrijét ennek megfelelően döntően olyan szakemberek alkotják, akiknek munkássága, szerepvállalása, hitelessége az orvosszakma és a társadalom előtt széles körben ismert.

"Bár az Astellas-díj elnyeréséhez utat jelentő pályázatokkal kapcsolatban többnyire a versenyt, a megmérettetést emlegetjük, mégis úgy gondolom, a kezdeményezés lényege nem kizárólag ebben, hanem sokkal inkább a jó példák bemutatása és a kiemelkedő teljesítmények felkarolása által elérhető társadalmi szemléletformálásban van. A jó orvos mindannyiunk számára érték. Munkájának, teljesítményének elismerése, s ezáltal a pályán maradás erősítése éppen ezért közös érdekünk" - mondta dr. Markovich György, az Astellas Pharma ügyvezető igazgatója.

A Jubileumi Astellas-díjra jelölteket a MOTESZ tagegyesületei, a kórházak és klinikák orvosszakmai vezetői, a Társadalmi Tanácsadó Testület tagjai, az elmúlt 4 év során Astellas-díjra jelölt orvosok, valamint a hivatalosan bejegyzett, alapító okiratuk vagy alapszabályuk alapján kompetensnek tekinthető érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek állíthatnak.

Jelölt bármely, Magyarországon igazolható módon legalább 5 éve folyamatos praxissal rendelkező orvos, akinek napi tevékenysége a pályázati kiírásban rögzített tevékenységi területek valamelyikébe egyértelműen, kétséget kizáróan besorolható: alapellátás, orvosi diagnosztikai szakterületek, sebészeti jellegű orvosi szakterületek, konzervatív orvosi szakterületek, valamint rehabilitáció és krónikus ellátás. A jelölttel szemben fontos elvárás, hogy munkáját szakmai és társadalmi ismertség és elismertség övezze.

Bár a pályázaton közvetlenül csak a korábban említett szervezetek és felkért személyek jelölhetnek, a betegek saját gyógyulásuk, kezelésük történetének 2011. november 30-ig történő megírásával és annak az ajanlomazorvosom@astellasazorvosokert.hu e-mailre, vagy postán az 1660 Budapest, Pf. 448. címre történő megküldésével a jelölők számára ajánlást tehetnek.

A jelölési időszak lezárását követően a zsűri először azon jelöltek körét nevezi meg, akik a nagyközönség internetes szavazásán részt vesznek. A legtöbb szavazatot elnyerő orvos a verseny közönségdíját nyeri el.

Értékelje a cikket!

Ajánlatok a kínálatából

szponzorált tartalom
Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+25, +30 °C
Minimum:
+14, +19 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadék nem várható.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag