Újra keresik az Év Gyógyszerészét

Idén is meghirdették az Év Gyógyszerésze pályázatot, melyet az a gyógyszerész nyerhet el, aki példát mutat a gyógyszerészi gondozásban nyújtott kiemelkedő szakmai teljesítményével, a hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével.

A pályázatot a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottsága írta ki. A díj fő támogatója a Roche Magyarország Kft. Ebben az évben már a klinikumban dolgozó gyógyszerészek pályázatát is várják.

A pályázati anyagban olyan témaköröket járhatnak körül a gyógyszerészek, mint az együttműködés az orvosokkal, a gyógyszerészeti szakma fejlődési lehetőségei, az egészségmegőrzés lehetőségei, de érdekes és tanulságos esetek leírásával is indulhatnak a pályázók.

Az Év gyógyszerészét októberben nevezi meg a szakmai szervezetek vezetőiből álló bíráló bizottság.

A szakmai díj mellett a civileknek is lehetősége nyílik odaítélni egy elismerést: az Év Gyógyszerészével együtt ugyanis a Kedvenc Patikát is keresik.

A pályázati kiírás az www.evgyogyszeresze.hu honlapon olvasható.

Tudjon meg mindent a felhívásról!

A pályázattal kapcsolatos tudnivalókról, a szakmai hátteréről pedig olvassa el interjúnkat, amelyben dr. Samu Antalt, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnökét kérdeztük, és nézze meg videónkat is az alábbi linken: www.hazipatika.com/ev_gyogyszeresze

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció