Pozitív eredmények a Richter új antipszichotikus készítményével kapcsolatban

Újabb pozitív eredmény született a Richter Gedeon Nyrt. és a Forest Laboratories, Inc. közös fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítménye, a cariprazine (RGH-188) fázis III vizsgálatában, s ez már a harmadik egymást követő pozitív eredménnyel záruló klinikai vizsgálat - közölte a Richter a BÉT honlapján szerdán.

Az előzetes adatok azt mutatják, hogy a cariprazine-nal kezelt akut mániás betegek esetében a tünetek szignifikánsan javultak a placebóval kezelt betegekhez képest már a kezelés 5. napján, és minden további vizsgált időpontban. Ezek a vizsgálati eredmények összhangban vannak két korábbi, ugyanezen betegpopulációban végzett, placebo-kontrollált regisztrációs célú vizsgálat eredményeivel. Az adatok további elemzését a kutatók a következő hetekben fejezik be.

A cariprazine-t ezenfelül skizofrénia és bipoláris depresszió indikációkban is vizsgálják, valamint major depresszióban kiegészítő terápiaként.

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője korábban az MTI kérdésére elmondta, hogy a cariprazine-t fő indikációban a skizofréniás betegek körében vizsgálják, s a Forest Laboratories tervei szerint, ennek a vizsgálatnak a befejezése után, a két - a skizofréniás mellett a bipoláris depressziós - indikációra együtt szeretnék bevezetni a piacra.Animáció: HáziPatika.com

Animáció: HáziPatika.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő