Ők az Év Orvosai: ezrek követték interneten a díjátadót

Közös ünnepléssel és élő közvetítéssel zárult tegnap este a 2011-es Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázat.

A budapesti Művészetek Palotájában a díjazottak tiszteletére rendezett díjátadó gálán az Astellas-díjjal elismert orvosokat a helyszínen ugyan csak mintegy százan köszönthették, a pályázat weboldalán zajló internetes közvetítésnek köszönhetően az eseményt ezrek követték figyelemmel.

Az idei pályázatra a betegek háláját, szeretetét és köszönetét kifejező betegtörténetekkel összesen 155 orvost juttatott be a nagyközönség. A történetek közül a zsűri december közepén választotta ki azt a 79-et, amely aztán a döntőt jelentő internetes közönségszavazásra is tovább jutott.

A közönségszavazásra beérkezett szavazatok száma alapján a 2011-es Astellas-közönségdíj nyertese dr. Paszt Attila, a Szegedi Tudományegyetem sebész adjunktusa lett.

A 2011-es Év Orvosa pályázat egyik újdonsága, hogy idén már a szakma tiszteletét és elismerését egyaránt fémjelző szakmai jelölésekre is lehetőség nyílt. A pályázatra öt orvosszakmai kategóriában érkezhetett felterjesztés. A zsűri döntésének értelmében a 2011-es Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázat szakmai versenyét és az ezzel járó Astellas-díjat az alábbiak nyerték:

1. Alapellátás kategória

Dr. Páll Gabriella házi gyermekorvos (Gödöllő, Budapest)

2. Orvosi diagnosztika kategória

Prof. Dr. Cserni Gábor patológus, egyetemi tanár (Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskemét)

3. Sebészeti jellegű szakterületek kategória

Dr. Oberna Ferenc Phd osztályvezető sebész főorvos (Bács-Kiskun Megyei Kórház, Arc-, Állcsont Szájsebészeti és Fül-Orr Gégészeti Osztály, Kecskemét)

4. Konzervatív orvosi szakterületek kategória

Dr. Harcos Péter neurológus, osztályvezető főorvos (Szent Imre Kórház, Budapest)

5. Rehabilitáció és krónikus ellátás kategória

Dr. Ruzsa Ágnes onkológus osztályvezető főorvos (Zala Megyei Kórház, Zalaegerszeg)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció