Januártól megemelik az ápolónők bérét

Januártól 21 százalékkal megemelik az ápolónők bérét - jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a szociális szférában és a bölcsődében dolgozók is számíthatnak béremelésre.

A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában. A miniszterelnök szerint több ágazatban is béremelést terveznek jövő januártól.

Az ápolók és a bölcsődei dolgozók fizetése is emelkedik

A miniszterelnök szerint 2022. január 1-jétől az alábbi ágazatban dolgozók számíthatnak béremelésre:

  • az ápolónők bérét 21 százalékkal,
  • a bölcsődei dolgozókét 20 százalékkal,
  • a szociális szférában dolgozókét is 20 százalékkal,
  • valamint a kultúrában dolgozókét szintén 20 százalékkal emelik meg a jövő évtől.

Magyarországon már több mint 800 ezer ember megkapta a harmadik oltását is, a jövő héten a miniszterelnök is jelentkezik a harmadik adag vakcináért. "Lehet, hogy éppen ez fog engem megvédeni a betegségtől, és az időseket attól, hogy idő előtt távozzanak közülünk" - mondta a miniszterelnök.

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: