Huszonévesek érdemelték ki a Béres Egészség Hungarikum Díjat

Három huszonéves fiatal, Bodor Klára Sarolta, Galambos Brigitta és Horváth Anna érdemelték ki az idén a Béres Egészség Hungarikum Díjat, melyet azoknak az "egészségőröknek" ítéltek oda, akik sokat tettek a közösségük egészségtudatosabbá tételéért.

"A 2008-ban indult program a legfontosabbnak a prevenciót, a megelőzést, illetve az egészségtudatos nevelést tartja. Programunk egy olyan átfogó kezdeményezés, melynek a segítségével szeretnénk megtalálni azokat a névtelen hősöket, akik anélkül tesznek sokat a közösségük egészségéért, hogy a címlapra kerülnének"- mondta dr. Béres József. "A díjak átadásával az ifjúság lelkes, egészségtudatos képviselőit ünnepeljük. Azért is tárjuk ki a karunkat a fiatalok felé, mert ők azok, akik jó pozícióból indulnak a saját egészségük megőrzéséért, hatással tudnak lenni a kortársaikra is, így segítenek az egészségesebben élő generációk felnövekedésében."

A 29 éves Bodor Klára Sarolta egészségfejlesztő a Szécsény kistérségi egészségkoalíció mozgatórugója, rendszeresen tart előadásokat iskolákban az egészséges táplálkozásról, a dohányzásról, a táplálkozási zavarokról és a tudatos vásárlás aranyszabályairól. Galambos Brigitta 19 éves tanuló, aki a Waldorf-iskola végzős diákjaként az egészséges életmód legfontosabb elemeire hívja fel a kortársai figyelmét, sőt fiatal kora ellenére saját kutatásokat is végez, tanulmányokat is ír. Horváth Anna 22 éves egyetemista és aktív tagja a pomázi 937. számú Szent Tarzicius Cserkészcsapatnak, rendszeresen szervez gyalogos és biciklis teljesítménytúrákat, és az egyetemi sportéletben is szerepet vállal.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)